Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunaharaszti

2017. június 14. - Kovács Norbi

Computeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunaharaszti

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Dunaharaszti területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használtautó átvizsgálás helyszínen Dunaharaszti
Javítóbázisunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Dunaharaszti ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges információkat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.
EOBD hibakód lista Dunaharaszti

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések.

Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok alakjában.


A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Dunaharaszti

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Dunaharaszti


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Dunaharaszti övezetében.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Dunaharaszti


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Dunaharaszti területén?


A kocsi általános állapotának megállapítása Dunaharaszti vonzáskörzetében


A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


műszeres fékhatás mérés Dunaharaszti


A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

A fenti szempontok évek múltán határozzák meg a jármű állagmegóvásának költségeit, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Gépjármű átvizsgálás költsége Dunaharaszti


Az autó átnézésének díja attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az átvizsgálás árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.


használt kocsi alapos átnézésének ára Dunaharaszti


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Az összes hiányosság felmérhető a vásárlás helyén?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?


Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.


gépjármű állapotfelmérés Dunaharaszti


Milyen műszereket alkalmazunk az autó átnézéséhez?


A legtöbbet tudó műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket.

Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést feltétlenül tanácsos elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így az ellenőrzött jármű esetleges egyéb károsodásaira is lehet következtetni.


Tesztkör


Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztúttal felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Kopogás a kocsi különféle részeiből

  • A jármű menetzaja

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor hangja

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A kuplung státusza


autó ellenőrzése nyaralás előtt Dunaharaszti


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Dunaharaszti területén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Dunaharaszti területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Dunaharaszti hibakód kiolvasás Dunaharaszti hibakód kivillogtatás Dunaharaszti hibakód törlés Dunaharaszti számítógépes hibafeltárás Dunaharaszti használt autó állapotfelmérés Dunaharaszti gépjármű állapotfelmérés Dunaharaszti autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunaharaszti helyszíni autó állapotfelmérés Dunaharaszti autó állapotfelmérés külföldi út előtt Dunaharaszti autó átvizsgálás nyaralás előtt Dunaharaszti állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Dunaharaszti autó felkészítése hosszú út előtt Dunaharaszti Opel autódiagnosztika Dunaharaszti Ford autódiagnosztika Dunaharaszti Suzuki autódiagnosztika Dunaharaszti Mercedes autódiagnosztika Dunaharaszti BMW autódiagnosztika Dunaharaszti üzemanyag-adagoló hiba Dunaharaszti vezérlőegység hiba Dunaharaszti gyújtáshiba Dunaharaszti turbó hiba diagnosztika Dunaharaszti km érték kiolvasása Dunaharaszti járműdiagnosztika Dunaharaszti VW diagnosztika Dunaharaszti Peugeot diagnosztika Dunaharaszti Skoda diagnosztika Dunaharaszti Renault diagnosztika Dunaharaszti autó átvizsgálás autópiacon Dunaharaszti autó állapotfelmérés autókereskedőnél Dunaharaszti fékhatás mérés Dunaharaszti lengéscsillapító mérés Dunaharaszti autó törés ellenőrzése Dunaharaszti autó típushibák kimutatása Dunaharaszti gyújtásdiagnosztika Dunaharaszti fékhatás vizsgálat Dunaharaszti üzemanyagadagoló diagnosztika Dunaharaszti fedélzeti diagnosztika Dunaharaszti futómű állapotfelmérése Dunaharaszti motor átvizsgálása Dunaharaszti

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr612592371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása