Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres hibakód kiolvasás törlés és felkészítés műszaki vizsgára Cegléd

2017. június 14. - Kovács Norbi

Computeres hibakód kiolvasás törlés és felkészítés műszaki vizsgára Cegléd

Számítógépes autódiagnosztika Cegléd területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és használt autó állapotfelmérés Cegléd
Vállalkozásunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Cegléd ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül elérjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.
Autódiagnosztika Cegléd

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök.

Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is kiolvasható hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Cegléd


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Cegléd vonzáskörzetében.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Cegléd


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Cegléd környékén?


A kocsi általános állapotának auditálása Cegléd övezetében


Autó ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

Autó ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


használt autó állapotfelmérése Cegléd


A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Az említett faktorok évek múltán határozzák meg a kocsi működtetésének költségeit, de okvetlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Használtautó átnézés költsége Cegléd


Az autó átvizsgálásának díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról.

Az audit díját telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.


használt autó állapotfelmérés ár Cegléd


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Valamennyi gond felmérhető a vásárlás helyén?


Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?


Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a kocsi használata alatt.


fékhatás vizsgálat Cegléd


Milyen berendezéseket használunk a kocsi átvizsgálásához?


A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket.

Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt a vizsgálatot okvetlenül érdemes megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.


Próbamenet


Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Kopogás a kocsi különféle elemeiből

  • Az autó menetzaja

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor hangja

  • A váltó hibái

  • A kuplung státusza


autó ellenőrzése nyaralás előtt Cegléd


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átvizsgálásával Cegléd vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Cegléd területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6312592105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása