Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres hibakód nullázás és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Felsőpakony

2017. június 14. - Kovács Norbi

Computeres hibakód nullázás és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Felsőpakony

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Felsőpakony területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Felsőpakony
Vállalkozásunk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Felsőpakony ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.
EOBD hibakód lista Felsőpakony

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott paramétereket, aktuális és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben nem tolerálható különbséget észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Felsőpakony


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Felsőpakony területén.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Felsőpakony


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Felsőpakony övezetében?


A kocsi átfogó állapotának auditálása Felsőpakony régiójában


A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

A gépkocsi belső átnézése: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


műszeres fékhatás mérés Felsőpakony


A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Ezek a tényezők több év távlatában határozzák meg a jármű fenntartásának ráfordítását, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Gépjármű állapotfelmérés díja Felsőpakony


Az autó átnézésének díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról.

Az audit összegét telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.


használt kocsi alapos átnézésének ára Felsőpakony


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, szakszervizben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes gond detektálható a vásárlás helyén?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?


Sajnos igen. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre a kocsi használata alatt.


üzemanyagadagoló diagnosztika Felsőpakony


Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?


A legtöbbet tudó berendezés, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést okvetlenül ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.


Próbamenet


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Zörejek az autó különféle elemeiből

  • Az autó menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor viselkedése

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A tengelykapcsoló állapota


autó állapotfelmérése Felsőpakony


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével Felsőpakony környékén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Felsőpakony területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Felsőpakony hibakód kiolvasás Felsőpakony hibakód kivillogtatás Felsőpakony hibakód törlés Felsőpakony számítógépes hibafeltárás Felsőpakony használt autó állapotfelmérés Felsőpakony gépjármű állapotfelmérés Felsőpakony autó állapotfelmérés vásárlás előtt Felsőpakony helyszíni autó állapotfelmérés Felsőpakony autó állapotfelmérés külföldi út előtt Felsőpakony autó átvizsgálás nyaralás előtt Felsőpakony állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Felsőpakony autó felkészítése hosszú út előtt Felsőpakony Opel autódiagnosztika Felsőpakony Ford autódiagnosztika Felsőpakony Suzuki autódiagnosztika Felsőpakony Mercedes autódiagnosztika Felsőpakony BMW autódiagnosztika Felsőpakony üzemanyag-adagoló hiba Felsőpakony vezérlőegység hiba Felsőpakony gyújtáshiba Felsőpakony turbó hiba diagnosztika Felsőpakony km érték kiolvasása Felsőpakony járműdiagnosztika Felsőpakony VW diagnosztika Felsőpakony Peugeot diagnosztika Felsőpakony Skoda diagnosztika Felsőpakony Renault diagnosztika Felsőpakony autó átvizsgálás autópiacon Felsőpakony autó állapotfelmérés autókereskedőnél Felsőpakony fékhatás mérés Felsőpakony lengéscsillapító mérés Felsőpakony autó törés ellenőrzése Felsőpakony autó típushibák kimutatása Felsőpakony gyújtásdiagnosztika Felsőpakony fékhatás vizsgálat Felsőpakony üzemanyagadagoló diagnosztika Felsőpakony fedélzeti diagnosztika Felsőpakony futómű állapotfelmérése Felsőpakony motor átvizsgálása Felsőpakony

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9612592397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása