Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres fedélzeti diagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Csővár

2017. június 14. - Kovács Norbi

Komputeres fedélzeti diagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Csővár

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csővár területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Csővár
Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Csővár

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- tápellátási hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges adatokat. A kapott adatok analízisét computer segítségével végezzük.
Autódiagnosztika Csővár

Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések.

Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok alakjában.


A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Csővár

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Csővár


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Csővár régiójában.

Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csővár


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Csővár övezetében?


A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Csővár területén


Autó ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


számítógépes motordiagnosztika Csővár


A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a jármű üzemeltetésének költségeit, de nyilvánvalóan hasznos információk az autóvétel szempontjából.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Használtautó ellenőrzés díja Csővár


A gépkocsi ellenőrzésének összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről.

Az átnézés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.


használt kocsi alapos átnézésének ára Csővár


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, szakszervizben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Mindegyik hiba megállapítható a helyszínen?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre az autó üzemeltetés során.


üzemanyagadagoló diagnosztika Csővár


Milyen eszközöket használunk az autó átnézéséhez?


A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket.

Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.


Tesztút


Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztkörrel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Zörejek az autó különböző komponensei felől

  • A gépkocsi menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó kopása

  • A tengelykapcsoló státusza


autó felkészítése műszaki vizsgára Csővár


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével Csővár környékén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Csővár területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1112592331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása