Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Műszeres autódiagnosztika és autó értékbecslés Fót

2017. június 14. - Kovács Norbi

Műszeres autódiagnosztika és autó értékbecslés Fót

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Fót területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és használt autó állapotfelmérés Fót
Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra illetve autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Fót

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Fót

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések.

Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott paramétereket, tényleges és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok alakjában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Fót

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Fót


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Fót régiójában.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Fót


Mit lehet ellenőrizni az autón Fót régiójában?


A gépjármű átfogó állapotának ellenőrzése Fót területén


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


műszeres fékhatás mérés Fót


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

A fenti szempontok évek múltán határozzák meg a jármű állagmegóvásának ráfordítását, de nyilvánvalóan figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Használt kocsi átnézés díja Fót


Az adott gépjármű átnézésének összege attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről.

Az átnézés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.


mobil használt autó átvizsgálás díja Fót


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Mindegyik gond detektálható a helyszínen?


Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama során.


gépjármű állapotfelmérés Fót


Milyen műszereket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legdrágább alkotórésze, ezt a vizsgálatot mindenképpen okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.


Próbakör


Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Kopogás az autó különféle részeiből

  • A gépkocsi úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor hangja

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló elhasználtsága


autó ellenőrzése külföldi út előtt Fót


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Fót övezetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Fót területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6212592403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása