Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

OBD műszerrel végzett autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Dunabogdány

2017. június 14. - Kovács Norbi

OBD műszerrel végzett autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Dunabogdány

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Dunabogdány területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és autó átvizsgálás Dunabogdány
Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Dunabogdány ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.
EOBD hibakód lista Dunabogdány

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek memóriába raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Ha tűréshatáron kívüli eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok alakjában.


A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Dunabogdány


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Dunabogdány környékén.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Dunabogdány


Mit lehet ellenőrizni az autón Dunabogdány területén?


A gépjármű átfogó állapotának megállapítása Dunabogdány területén


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével felderíthetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik állapota.

A gépkocsi belső átnézése: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


számítógépes motordiagnosztika Dunabogdány


A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Az említett faktorok évek múltán szabják meg a kocsi fenntartásának ráfordítását, viszont okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Használtautó átnézés díja Dunabogdány


A gépkocsi átnézésének összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.


használt kocsi alapos átnézésének ára Dunabogdány


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire részletes elemzést kell adnunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Az összes gond detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés során.


gépjármű állapotfelmérés Dunabogdány


Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legkomolyabb műszer, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket.

Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor az autó legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul tanácsos végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.


Próbamenet


Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztút olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

    • Kopogás az autó különböző részeiből

  • Az autó menetdinamikája

  • A futómű állapota

  • A fékek állapota

  • A motor viselkedése

  • A váltó hibái

  • A kuplung státusza


autó ellenőrzése nyaralás előtt Dunabogdány


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Dunabogdány körzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Dunabogdány területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Dunabogdány hibakód kiolvasás Dunabogdány hibakód kivillogtatás Dunabogdány hibakód törlés Dunabogdány számítógépes hibafeltárás Dunabogdány használt autó állapotfelmérés Dunabogdány gépjármű állapotfelmérés Dunabogdány autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunabogdány helyszíni autó állapotfelmérés Dunabogdány autó állapotfelmérés külföldi út előtt Dunabogdány autó átvizsgálás nyaralás előtt Dunabogdány állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Dunabogdány autó felkészítése hosszú út előtt Dunabogdány Opel autódiagnosztika Dunabogdány Ford autódiagnosztika Dunabogdány Suzuki autódiagnosztika Dunabogdány Mercedes autódiagnosztika Dunabogdány BMW autódiagnosztika Dunabogdány üzemanyag-adagoló hiba Dunabogdány vezérlőegység hiba Dunabogdány gyújtáshiba Dunabogdány turbó hiba diagnosztika Dunabogdány km érték kiolvasása Dunabogdány járműdiagnosztika Dunabogdány VW diagnosztika Dunabogdány Peugeot diagnosztika Dunabogdány Skoda diagnosztika Dunabogdány Renault diagnosztika Dunabogdány autó átvizsgálás autópiacon Dunabogdány autó állapotfelmérés autókereskedőnél Dunabogdány fékhatás mérés Dunabogdány lengéscsillapító mérés Dunabogdány autó törés ellenőrzése Dunabogdány autó típushibák kimutatása Dunabogdány gyújtásdiagnosztika Dunabogdány fékhatás vizsgálat Dunabogdány üzemanyagadagoló diagnosztika Dunabogdány fedélzeti diagnosztika Dunabogdány futómű állapotfelmérése Dunabogdány motor átvizsgálása Dunabogdány

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5012592369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása