Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Galgagyörk

2017. június 14. - Kovács Norbi

OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Galgagyörk

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Galgagyörk területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Galgagyörk
Vállalkozásunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Galgagyörk ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Galgagyörk

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Ha tűréshatáron kívüli eltérést detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok alakjában.


A nem tolerálható értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Galgagyörk


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Galgagyörk övezetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Galgagyörk


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Galgagyörk körzetében?


Az autó általános állapotának ellenőrzése Galgagyörk övezetében


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Galgagyörk


A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

A fenti szempontok hosszabb távon befolyásolják a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Autó átvizsgálás díja Galgagyörk


Az adott gépjármű átvizsgálásának költsége attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről.

A vizsgálat árát bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.


mobil használt autó átvizsgálás díja Galgagyörk


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Az összes hiányosság felmérhető a vásárlás helyén?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek a jármű élettartama során.


gépjármű állapotfelmérés Galgagyörk


Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket.

Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legdrágább komponense, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan érdemes elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.


Próbamenet


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Kopogás a kocsi különféle komponensei felől

  • A jármű menetdinamikája

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor hangja

  • A váltó megfelelő működése

  • A kuplung kopása


autó ellenőrzése külföldi út előtt Galgagyörk


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Galgagyörk vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Galgagyörk területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Galgagyörk hibakód kiolvasás Galgagyörk hibakód kivillogtatás Galgagyörk hibakód törlés Galgagyörk számítógépes hibafeltárás Galgagyörk használt autó állapotfelmérés Galgagyörk gépjármű állapotfelmérés Galgagyörk autó állapotfelmérés vásárlás előtt Galgagyörk helyszíni autó állapotfelmérés Galgagyörk autó állapotfelmérés külföldi út előtt Galgagyörk autó átvizsgálás nyaralás előtt Galgagyörk állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Galgagyörk autó felkészítése hosszú út előtt Galgagyörk Opel autódiagnosztika Galgagyörk Ford autódiagnosztika Galgagyörk Suzuki autódiagnosztika Galgagyörk Mercedes autódiagnosztika Galgagyörk BMW autódiagnosztika Galgagyörk üzemanyag-adagoló hiba Galgagyörk vezérlőegység hiba Galgagyörk gyújtáshiba Galgagyörk turbó hiba diagnosztika Galgagyörk km érték kiolvasása Galgagyörk járműdiagnosztika Galgagyörk VW diagnosztika Galgagyörk Peugeot diagnosztika Galgagyörk Skoda diagnosztika Galgagyörk Renault diagnosztika Galgagyörk autó átvizsgálás autópiacon Galgagyörk autó állapotfelmérés autókereskedőnél Galgagyörk fékhatás mérés Galgagyörk lengéscsillapító mérés Galgagyörk autó törés ellenőrzése Galgagyörk autó típushibák kimutatása Galgagyörk gyújtásdiagnosztika Galgagyörk fékhatás vizsgálat Galgagyörk üzemanyagadagoló diagnosztika Galgagyörk fedélzeti diagnosztika Galgagyörk futómű állapotfelmérése Galgagyörk motor átvizsgálása Galgagyörk

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr912592409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása