Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Délegyháza

2017. június 14. - Kovács Norbi

Számítógépes autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Délegyháza

Számítógépes autódiagnosztika Délegyháza területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Délegyháza
Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Délegyháza ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül elérjük a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.
EOBD hibakód lista Délegyháza

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat legtöbbször külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök.

Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Amennyiben nem tolerálható eltérést észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is kiolvasható hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Délegyháza


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó Délegyháza régiójában.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Délegyháza


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Délegyháza régiójában?


A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Délegyháza övezetében


A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével nyomon követhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


műszeres fékhatás mérés Délegyháza


A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

A fenti szempontok több év távlatában befolyásolják a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, de feltétlenül figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Használtautó átvizsgálás ára Délegyháza


A jármű átvizsgálásának költsége attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.


használt autó állapotfelmérés ár Délegyháza


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


A felmérés iőigénye függ attól, hogy milyen részletes szakvéleményt kell mondani a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, jól felszerelt műhelyben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes gond felmérhető a helyszínen?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama során.


fékhatás vizsgálat Délegyháza


Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?


A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket.

Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legdrágább komponense, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul ésszerű elvégezni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.


Tesztkör


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

    • Kopogás a jármű különféle részeiből

  • A gépkocsi menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor zörejei

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló kopása


autó állapotfelmérése Délegyháza


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Délegyháza övezetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Délegyháza területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Délegyháza hibakód kiolvasás Délegyháza hibakód kivillogtatás Délegyháza hibakód törlés Délegyháza számítógépes hibafeltárás Délegyháza használt autó állapotfelmérés Délegyháza gépjármű állapotfelmérés Délegyháza autó állapotfelmérés vásárlás előtt Délegyháza helyszíni autó állapotfelmérés Délegyháza autó állapotfelmérés külföldi út előtt Délegyháza autó átvizsgálás nyaralás előtt Délegyháza állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Délegyháza autó felkészítése hosszú út előtt Délegyháza Opel autódiagnosztika Délegyháza Ford autódiagnosztika Délegyháza Suzuki autódiagnosztika Délegyháza Mercedes autódiagnosztika Délegyháza BMW autódiagnosztika Délegyháza üzemanyag-adagoló hiba Délegyháza vezérlőegység hiba Délegyháza gyújtáshiba Délegyháza turbó hiba diagnosztika Délegyháza km érték kiolvasása Délegyháza járműdiagnosztika Délegyháza VW diagnosztika Délegyháza Peugeot diagnosztika Délegyháza Skoda diagnosztika Délegyháza Renault diagnosztika Délegyháza autó átvizsgálás autópiacon Délegyháza autó állapotfelmérés autókereskedőnél Délegyháza fékhatás mérés Délegyháza lengéscsillapító mérés Délegyháza autó törés ellenőrzése Délegyháza autó típushibák kimutatása Délegyháza gyújtásdiagnosztika Délegyháza fékhatás vizsgálat Délegyháza üzemanyagadagoló diagnosztika Délegyháza fedélzeti diagnosztika Délegyháza futómű állapotfelmérése Délegyháza motor átvizsgálása Délegyháza

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6412592355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása