Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Leányfalu

2017. június 19. - Kovács Norbi

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Leányfalu és számítógépes autódiagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Leányfalu területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és autó átvizsgálás Leányfalu
Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Leányfalu ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük.
EOBD hibakód lista Leányfalu

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések.

Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok formájában.


A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Leányfalu


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó Leányfalu régiójában.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Leányfalu


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Leányfalu övezetében?


A kocsi általános állapotának felmérése Leányfalu övezetében


A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


számítógépes motordiagnosztika Leányfalu


A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Az említett faktorok hosszabb távon befolyásolják a kocsi működtetésének költségeit, de feltétlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Használtautó ellenőrzés díja Leányfalu


A gépkocsi állapotfelmérésének díja azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.


használt autó átnézés Leányfalu


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő autótól!

Az összes hiba detektálható a helyszínen?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a kocsi használata alatt.


fékhatás vizsgálat Leányfalu


Milyen berendezéseket használunk az autó átnézéséhez?


A legkomolyabb elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket.

Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az átnézett autó esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.


Próbamenet


Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Zörejek az autó különböző elemeiből

  • Az autó úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor zörejei

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A tengelykapcsoló kopása


autó ellenőrzése nyaralás előtt Leányfalu


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Leányfalu övezetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Leányfalu területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Leányfalu hibakód kiolvasás Leányfalu hibakód kivillogtatás Leányfalu hibakód törlés Leányfalu számítógépes hibafeltárás Leányfalu használt autó állapotfelmérés Leányfalu gépjármű állapotfelmérés Leányfalu autó állapotfelmérés vásárlás előtt Leányfalu helyszíni autó állapotfelmérés Leányfalu autó állapotfelmérés külföldi út előtt Leányfalu autó átvizsgálás nyaralás előtt Leányfalu állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Leányfalu autó felkészítése hosszú út előtt Leányfalu Opel autódiagnosztika Leányfalu Ford autódiagnosztika Leányfalu Suzuki autódiagnosztika Leányfalu Mercedes autódiagnosztika Leányfalu BMW autódiagnosztika Leányfalu üzemanyag-adagoló hiba Leányfalu vezérlőegység hiba Leányfalu gyújtáshiba Leányfalu turbó hiba diagnosztika Leányfalu km érték kiolvasása Leányfalu járműdiagnosztika Leányfalu VW diagnosztika Leányfalu Peugeot diagnosztika Leányfalu Skoda diagnosztika Leányfalu Renault diagnosztika Leányfalu autó átvizsgálás autópiacon Leányfalu autó állapotfelmérés autókereskedőnél Leányfalu fékhatás mérés Leányfalu lengéscsillapító mérés Leányfalu autó törés ellenőrzése Leányfalu autó típushibák kimutatása Leányfalu gyújtásdiagnosztika Leányfalu fékhatás vizsgálat Leányfalu üzemanyagadagoló diagnosztika Leányfalu fedélzeti diagnosztika Leányfalu futómű állapotfelmérése Leányfalu motor átvizsgálása Leányfalu

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2412606073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása