Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Lórév

2017. június 19. - Kovács Norbi

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Lórév és műszeres hibakód kiolvasás törlés

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Lórév területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Lórév
Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Lórév

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.
EOBD hibakód lista Lórév

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok formájában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Lórév

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Lórév


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Lórév környékén.

Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Lórév


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Lórév övezetében?


A kocsi általános állapotának ellenőrzése Lórév vonzáskörzetében


A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Lórév


A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki mutató is kiolvasható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a gépjármű állagmegóvásának költségeit, viszont mindenképpen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Használt kocsi átvizsgálás díja Lórév


A jármű ellenőrzésének díja azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.


használt autó állapotfelmérés ár Lórév


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Minden gond megállapítható a helyszínen?


Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szakműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata során.


üzemanyagadagoló diagnosztika Lórév


Milyen eszközöket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legdrágább eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb eleme, ezt a vizsgálatot minden körülmények között ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.


Tesztút


Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek a jármű különböző részeiből

  • Az autó menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor zörejei

  • A váltó megfelelő működése

  • A tengelykapcsoló státusza


autó ellenőrzése külföldi út előtt Lórév


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Lórév területén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Lórév területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8312606277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása