Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nyársapát

2017. június 19. - Kovács Norbi

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nyársapát és OBD műszerrel végzett autódiagnosztika

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és használtautó átvizsgálás helyszínen Nyársapát területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nyársapát
Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Nyársapát

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.
EOBD hibakód lista Nyársapát

Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések.

Ezek memóriába gyűjtik a naplózott információkat, aktuális és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok alakjában.


A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Nyársapát

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használt autó állapotfelmérés Nyársapát


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Nyársapát régiójában.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nyársapát


Mit lehet ellenőrizni az autón Nyársapát területén?


A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Nyársapát körzetében


A kocsi külső átnézése: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


használt autó állapotfelmérése Nyársapát


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Az említett faktorok több év távlatában szabják meg az autó állagmegóvásának ráfordítását, de nyilvánvalóan érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Autó átvizsgálás költsége Nyársapát


A gépkocsi ellenőrzésének ára azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.


használt kocsi alapos átnézésének ára Nyársapát


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik hiba észlelhető a helyszínen?


Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szakműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre a jármű élettartama alatt.


gépjármű állapotfelmérés Nyársapát


Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legtöbbet tudó eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.


Próbamenet


Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztúttal észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Kopogás a kocsi különböző komponensei felől

  • A jármű menetzaja

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor zörejei

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló állapota


autó állapotfelmérése Nyársapát


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Nyársapát területén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Nyársapát területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Nyársapát hibakód kiolvasás Nyársapát hibakód kivillogtatás Nyársapát hibakód törlés Nyársapát számítógépes hibafeltárás Nyársapát használt autó állapotfelmérés Nyársapát gépjármű állapotfelmérés Nyársapát autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nyársapát helyszíni autó állapotfelmérés Nyársapát autó állapotfelmérés külföldi út előtt Nyársapát autó átvizsgálás nyaralás előtt Nyársapát állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Nyársapát autó felkészítése hosszú út előtt Nyársapát Opel autódiagnosztika Nyársapát Ford autódiagnosztika Nyársapát Suzuki autódiagnosztika Nyársapát Mercedes autódiagnosztika Nyársapát BMW autódiagnosztika Nyársapát üzemanyag-adagoló hiba Nyársapát vezérlőegység hiba Nyársapát gyújtáshiba Nyársapát turbó hiba diagnosztika Nyársapát km érték kiolvasása Nyársapát járműdiagnosztika Nyársapát VW diagnosztika Nyársapát Peugeot diagnosztika Nyársapát Skoda diagnosztika Nyársapát Renault diagnosztika Nyársapát autó átvizsgálás autópiacon Nyársapát autó állapotfelmérés autókereskedőnél Nyársapát fékhatás mérés Nyársapát lengéscsillapító mérés Nyársapát autó törés ellenőrzése Nyársapát autó típushibák kimutatása Nyársapát gyújtásdiagnosztika Nyársapát fékhatás vizsgálat Nyársapát üzemanyagadagoló diagnosztika Nyársapát fedélzeti diagnosztika Nyársapát futómű állapotfelmérése Nyársapát motor átvizsgálása Nyársapát

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4112606369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása