Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó átvizsgálás Nagybörzsöny

2017. június 19. - Kovács Norbi

Autó átvizsgálás Nagybörzsöny és OBD műszerrel végzett fedélzeti diagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és márkafüggetlen autószerviz Nagybörzsöny területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Nagybörzsöny
Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Nagybörzsöny

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- tápellátási hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- EGR szelep hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.
Autódiagnosztika Nagybörzsöny

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott adatokat, tényleges és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok formájában.


A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Nagybörzsöny

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon Nagybörzsöny


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Nagybörzsöny régiójában.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Nagybörzsöny


Mit lehet ellenőrizni az autón Nagybörzsöny területén?


Az autó általános állapotának ellenőrzése Nagybörzsöny övezetében


A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


műszeres fékhatás mérés Nagybörzsöny


A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

A fenti szempontok több év távlatában befolyásolják a gépjármű üzemeltetésének ráfordítását, de mindenképpen figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Használtautó ellenőrzés ára Nagybörzsöny


A jármű ellenőrzésének díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról.

Az ellenőrzés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.


használt autó állapotfelmérés ár Nagybörzsöny


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell mondani a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott felmérés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Minden hiba észlelhető a helyszínen?


Nem. A speciálisabb tesztek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama során.


fékhatás vizsgálat Nagybörzsöny


Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.


Tesztkör


Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztúttal kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Kopogás a jármű különböző részeiből

  • A jármű menetzaja

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló kopása


autó állapotfelmérése Nagybörzsöny


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átnézésével Nagybörzsöny környékén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Nagybörzsöny területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Nagybörzsöny hibakód kiolvasás Nagybörzsöny hibakód kivillogtatás Nagybörzsöny hibakód törlés Nagybörzsöny számítógépes hibafeltárás Nagybörzsöny használt autó állapotfelmérés Nagybörzsöny gépjármű állapotfelmérés Nagybörzsöny autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagybörzsöny helyszíni autó állapotfelmérés Nagybörzsöny autó állapotfelmérés külföldi út előtt Nagybörzsöny autó átvizsgálás nyaralás előtt Nagybörzsöny állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Nagybörzsöny autó felkészítése hosszú út előtt Nagybörzsöny Opel autódiagnosztika Nagybörzsöny Ford autódiagnosztika Nagybörzsöny Suzuki autódiagnosztika Nagybörzsöny Mercedes autódiagnosztika Nagybörzsöny BMW autódiagnosztika Nagybörzsöny üzemanyag-adagoló hiba Nagybörzsöny vezérlőegység hiba Nagybörzsöny gyújtáshiba Nagybörzsöny turbó hiba diagnosztika Nagybörzsöny km érték kiolvasása Nagybörzsöny járműdiagnosztika Nagybörzsöny VW diagnosztika Nagybörzsöny Peugeot diagnosztika Nagybörzsöny Skoda diagnosztika Nagybörzsöny Renault diagnosztika Nagybörzsöny autó átvizsgálás autópiacon Nagybörzsöny autó állapotfelmérés autókereskedőnél Nagybörzsöny fékhatás mérés Nagybörzsöny lengéscsillapító mérés Nagybörzsöny autó törés ellenőrzése Nagybörzsöny autó típushibák kimutatása Nagybörzsöny gyújtásdiagnosztika Nagybörzsöny fékhatás vizsgálat Nagybörzsöny üzemanyagadagoló diagnosztika Nagybörzsöny fedélzeti diagnosztika Nagybörzsöny futómű állapotfelmérése Nagybörzsöny motor átvizsgálása Nagybörzsöny

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7212606329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása