Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó átvizsgálás Nagykáta

2017. június 19. - Kovács Norbi

Autó átvizsgálás Nagykáta és OBD műszerrel végzett fedélzeti diagnosztika

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó átvizsgálás Nagykáta területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Nagykáta
Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Nagykáta ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.
EOBD hibakód lista Nagykáta

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, tényleges és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben nem tolerálható eltérést detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok alakjában.


A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Nagykáta


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Nagykáta körzetében.

Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Nagykáta


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Nagykáta körzetében?


Az autó általános állapotának auditálása Nagykáta területén


A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


számítógépes motordiagnosztika Nagykáta


A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a kocsi fenntartásának költségeit, de egyértelműen hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Használt kocsi átnézés költsége Nagykáta


A gépkocsi átvizsgálásának összege azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Az átvizsgálás árát telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.


autó adás-vétel előtti átvizsgálás Nagykáta


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Mindegyik gond észlelhető a vásárlás helyén?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?


Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata során.


fékhatás vizsgálat Nagykáta


Milyen műszereket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?


A legdrágább elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb része, ezt az ellenőrzést minden körülmények között tanácsos végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.


Tesztkör


Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel feltárható, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek a jármű különböző elemeiből

  • A gépkocsi menetdinamikája

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó kopása

  • A tengelykapcsoló elhasználtsága


autó felkészítése hosszú útra Nagykáta


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Nagykáta vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Nagykáta területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4812606343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása