Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Felkészítés műszaki vizsgára Inárcs

2017. június 19. - Kovács Norbi

Felkészítés műszaki vizsgára Inárcs és számítógépes motordiagnosztika

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó átvizsgálás Inárcs területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és használt autó állapotfelmérés Inárcs
Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Inárcs ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Inárcs

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök.

Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok alakjában.


A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Inárcs

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Inárcs


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Inárcs körzetében.

Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Inárcs


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Inárcs vonzáskörzetében?


A kocsi általános állapotának szemrevételezése Inárcs területén


Autó ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával felfedhetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


használt autó állapotfelmérése Inárcs


A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki paraméter is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

A fenti szempontok évek múltán befolyásolják a jármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Használtautó átvizsgálás költsége Inárcs


A jármű átvizsgálásának ára attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről.

Az audit árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.


mobil használt autó átvizsgálás díja Inárcs


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, szakszervizben végzett átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Valamennyi gond detektálható a helyszínen?


Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem fedhető fel?


Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata alatt.


üzemanyagadagoló diagnosztika Inárcs


Milyen berendezéseket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?


A legkomolyabb elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket.

Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább komponense, ezt a vizsgálatot feltétlenül tanácsos megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.


Tesztkör


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek az autó különböző elemeiből

  • A jármű menetzaja

  • A futómű állapota

  • A fékek állapota

  • A motor viselkedése

  • A váltó hibái

  • A kuplung kopása


autó felkészítése hosszú útra Inárcs


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Inárcs környékén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Inárcs területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8612605925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása