Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Felkészítés műszaki vizsgára Köröstetétlen

2017. június 19. - Kovács Norbi

Felkészítés műszaki vizsgára Köröstetétlen és komputeres fedélzeti diagnosztika

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Köröstetétlen területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és gépjármű állapotfelmérés Köröstetétlen
Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Köröstetétlen

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Köröstetétlen

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott adatokat, aktuális és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Ha nem tolerálható különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, utólag is előhívható hibakódok alakjában.


A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Köröstetétlen

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Köröstetétlen


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Köröstetétlen régiójában.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Köröstetétlen


Mit lehet ellenőrizni az autón Köröstetétlen régiójában?


Az autó átfogó állapotának megállapítása Köröstetétlen övezetében


A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


használt autó állapotfelmérése Köröstetétlen


A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg az autó üzemeltetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

Az autó műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Használt kocsi átnézés ára Köröstetétlen


A gépkocsi átnézésének költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről.

Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.


használt autó állapotfelmérés ár Köröstetétlen


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire részletes elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Mindegyik hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a kocsi használata során.


fékhatás vizsgálat Köröstetétlen


Milyen berendezéseket vetünk be az autó átnézéséhez?


A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket.

Gyakorta történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést minden körülmények között javasolt elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.


Próbakör


Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Zörejek az autó különféle elemeiből

  • A jármű menetzaja

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó kopása

  • A kuplung kopása


autó állapotfelmérése Köröstetétlen


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Köröstetétlen területén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Köröstetétlen területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Köröstetétlen hibakód kiolvasás Köröstetétlen hibakód kivillogtatás Köröstetétlen hibakód törlés Köröstetétlen számítógépes hibafeltárás Köröstetétlen használt autó állapotfelmérés Köröstetétlen gépjármű állapotfelmérés Köröstetétlen autó állapotfelmérés vásárlás előtt Köröstetétlen helyszíni autó állapotfelmérés Köröstetétlen autó állapotfelmérés külföldi út előtt Köröstetétlen autó átvizsgálás nyaralás előtt Köröstetétlen állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Köröstetétlen autó felkészítése hosszú út előtt Köröstetétlen Opel autódiagnosztika Köröstetétlen Ford autódiagnosztika Köröstetétlen Suzuki autódiagnosztika Köröstetétlen Mercedes autódiagnosztika Köröstetétlen BMW autódiagnosztika Köröstetétlen üzemanyag-adagoló hiba Köröstetétlen vezérlőegység hiba Köröstetétlen gyújtáshiba Köröstetétlen turbó hiba diagnosztika Köröstetétlen km érték kiolvasása Köröstetétlen járműdiagnosztika Köröstetétlen VW diagnosztika Köröstetétlen Peugeot diagnosztika Köröstetétlen Skoda diagnosztika Köröstetétlen Renault diagnosztika Köröstetétlen autó átvizsgálás autópiacon Köröstetétlen autó állapotfelmérés autókereskedőnél Köröstetétlen fékhatás mérés Köröstetétlen lengéscsillapító mérés Köröstetétlen autó törés ellenőrzése Köröstetétlen autó típushibák kimutatása Köröstetétlen gyújtásdiagnosztika Köröstetétlen fékhatás vizsgálat Köröstetétlen üzemanyagadagoló diagnosztika Köröstetétlen fedélzeti diagnosztika Köröstetétlen futómű állapotfelmérése Köröstetétlen motor átvizsgálása Köröstetétlen

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9912606067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása