Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Gépjármű állapotfelmérés Kóspallag

2017. június 19. - Kovács Norbi

Gépjármű állapotfelmérés Kóspallag és OBD műszerrel végzett motordiagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Kóspallag területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és autó átvizsgálás Kóspallag
Vállalkozásunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Kóspallag

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük.
Autódiagnosztika Kóspallag

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben nem tolerálható eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok alakjában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Kóspallag

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés Kóspallag


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Kóspallag környékén.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Kóspallag


Mit lehet ellenőrizni az autón Kóspallag területén?


A kocsi általános állapotának auditálása Kóspallag területén


Autó külső átnézése: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


számítógépes motordiagnosztika Kóspallag


A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg a gépjármű fenntartásának költségeit, viszont okvetlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Használtautó állapotfelmérés díja Kóspallag


Az adott gépjármű ellenőrzésének díja azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az átvizsgálás összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.


autó adás-vétel előtti átvizsgálás Kóspallag


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Minden műszaki probléma felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Nem. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt.


fékhatás vizsgálat Kóspallag


Milyen eszközöket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?


A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket.

Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen okos dolog elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az ellenőrzött jármű esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.


Próbamenet


Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek a jármű különféle komponensei felől

  • A gépkocsi menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor zörejei

  • A váltó hibái

  • A kuplung állapota


autó ellenőrzése nyaralás előtt Kóspallag


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Kóspallag körzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kóspallag területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Kóspallag hibakód kiolvasás Kóspallag hibakód kivillogtatás Kóspallag hibakód törlés Kóspallag számítógépes hibafeltárás Kóspallag használt autó állapotfelmérés Kóspallag gépjármű állapotfelmérés Kóspallag autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kóspallag helyszíni autó állapotfelmérés Kóspallag autó állapotfelmérés külföldi út előtt Kóspallag autó átvizsgálás nyaralás előtt Kóspallag állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Kóspallag autó felkészítése hosszú út előtt Kóspallag Opel autódiagnosztika Kóspallag Ford autódiagnosztika Kóspallag Suzuki autódiagnosztika Kóspallag Mercedes autódiagnosztika Kóspallag BMW autódiagnosztika Kóspallag üzemanyag-adagoló hiba Kóspallag vezérlőegység hiba Kóspallag gyújtáshiba Kóspallag turbó hiba diagnosztika Kóspallag km érték kiolvasása Kóspallag járműdiagnosztika Kóspallag VW diagnosztika Kóspallag Peugeot diagnosztika Kóspallag Skoda diagnosztika Kóspallag Renault diagnosztika Kóspallag autó átvizsgálás autópiacon Kóspallag autó állapotfelmérés autókereskedőnél Kóspallag fékhatás mérés Kóspallag lengéscsillapító mérés Kóspallag autó törés ellenőrzése Kóspallag autó típushibák kimutatása Kóspallag gyújtásdiagnosztika Kóspallag fékhatás vizsgálat Kóspallag üzemanyagadagoló diagnosztika Kóspallag fedélzeti diagnosztika Kóspallag futómű állapotfelmérése Kóspallag motor átvizsgálása Kóspallag

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6812606061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása