Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használtautó átvizsgálás helyszínen Nagykőrös

2017. június 19. - Kovács Norbi

Használtautó átvizsgálás helyszínen Nagykőrös és OBD műszerrel végzett hibakód kiolvasás törlés

Számítógépes autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagykőrös területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Nagykőrös
Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Nagykőrös

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Nagykőrös

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, aktuális és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.


A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Nagykőrös

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Nagykőrös


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Nagykőrös vonzáskörzetében.

Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagykőrös


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Nagykőrös régiójában?


Az autó általános állapotának szemrevételezése Nagykőrös területén


A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Nagykőrös


A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a jármű fenntartásának ráfordítását, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Autó állapotfelmérés díja Nagykőrös


A gépkocsi átnézésének költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról.

Az ellenőrzés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.


használt kocsi alapos átnézésének ára Nagykőrös


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik hiba felmérhető a helyszínen?


Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?


Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások jöttek létre az autó üzemeltetés során.


fékhatás vizsgálat Nagykőrös


Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?


A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Mivel a motor a jármű legdrágább komponense, ezt a vizsgálatot minden körülmények között javasolt megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.


Próbamenet


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

    • Kopogás a jármű különféle komponensei felől

  • A jármű menetzaja

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor hangja

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló státusza


autó felkészítése műszaki vizsgára Nagykőrös


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Nagykőrös körzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Nagykőrös területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Nagykőrös hibakód kiolvasás Nagykőrös hibakód kivillogtatás Nagykőrös hibakód törlés Nagykőrös számítógépes hibafeltárás Nagykőrös használt autó állapotfelmérés Nagykőrös gépjármű állapotfelmérés Nagykőrös autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagykőrös helyszíni autó állapotfelmérés Nagykőrös autó állapotfelmérés külföldi út előtt Nagykőrös autó átvizsgálás nyaralás előtt Nagykőrös állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Nagykőrös autó felkészítése hosszú út előtt Nagykőrös Opel autódiagnosztika Nagykőrös Ford autódiagnosztika Nagykőrös Suzuki autódiagnosztika Nagykőrös Mercedes autódiagnosztika Nagykőrös BMW autódiagnosztika Nagykőrös üzemanyag-adagoló hiba Nagykőrös vezérlőegység hiba Nagykőrös gyújtáshiba Nagykőrös turbó hiba diagnosztika Nagykőrös km érték kiolvasása Nagykőrös járműdiagnosztika Nagykőrös VW diagnosztika Nagykőrös Peugeot diagnosztika Nagykőrös Skoda diagnosztika Nagykőrös Renault diagnosztika Nagykőrös autó átvizsgálás autópiacon Nagykőrös autó állapotfelmérés autókereskedőnél Nagykőrös fékhatás mérés Nagykőrös lengéscsillapító mérés Nagykőrös autó törés ellenőrzése Nagykőrös autó típushibák kimutatása Nagykőrös gyújtásdiagnosztika Nagykőrös fékhatás vizsgálat Nagykőrös üzemanyagadagoló diagnosztika Nagykőrös fedélzeti diagnosztika Nagykőrös futómű állapotfelmérése Nagykőrös motor átvizsgálása Nagykőrös

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7312606351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása