Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használtautó átvizsgálás helyszínen Nagykovácsi

2017. június 19. - Kovács Norbi

Használtautó átvizsgálás helyszínen Nagykovácsi és számítógépes hibakód kiolvasás törlés

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó értékbecslés Nagykovácsi területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagykovácsi
Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Nagykovácsi

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- EGR szelep hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.
Autódiagnosztika Nagykovácsi

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is feldolgozható hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Nagykovácsi

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon Nagykovácsi


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Nagykovácsi vonzáskörzetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Nagykovácsi


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Nagykovácsi környékén?


Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Nagykovácsi övezetében


A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő átnézése.

Autó ellenőrzése belül: többek között biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


műszeres fékhatás mérés Nagykovácsi


A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Ezek a tényezők évek múltán befolyásolják a gépjármű fenntartásának ráfordítását, de okvetlenül hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Használtautó állapotfelmérés költsége Nagykovácsi


A gépkocsi átvizsgálásának összege attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról.

Az átnézés díját bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.


mobil használt autó átvizsgálás díja Nagykovácsi


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, jól felszerelt műhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik műszaki probléma felmérhető a helyszínen?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés alatt.


üzemanyagadagoló diagnosztika Nagykovácsi


Milyen műszereket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legkomolyabb berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket.

Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul okos dolog elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.


Tesztút


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Kopogás az autó különböző részeiből

  • A jármű menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor zörejei

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló állapota


autó állapotfelmérése Nagykovácsi


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Nagykovácsi területén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Nagykovácsi területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Nagykovácsi hibakód kiolvasás Nagykovácsi hibakód kivillogtatás Nagykovácsi hibakód törlés Nagykovácsi számítógépes hibafeltárás Nagykovácsi használt autó állapotfelmérés Nagykovácsi gépjármű állapotfelmérés Nagykovácsi autó állapotfelmérés vásárlás előtt Nagykovácsi helyszíni autó állapotfelmérés Nagykovácsi autó állapotfelmérés külföldi út előtt Nagykovácsi autó átvizsgálás nyaralás előtt Nagykovácsi állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Nagykovácsi autó felkészítése hosszú út előtt Nagykovácsi Opel autódiagnosztika Nagykovácsi Ford autódiagnosztika Nagykovácsi Suzuki autódiagnosztika Nagykovácsi Mercedes autódiagnosztika Nagykovácsi BMW autódiagnosztika Nagykovácsi üzemanyag-adagoló hiba Nagykovácsi vezérlőegység hiba Nagykovácsi gyújtáshiba Nagykovácsi turbó hiba diagnosztika Nagykovácsi km érték kiolvasása Nagykovácsi járműdiagnosztika Nagykovácsi VW diagnosztika Nagykovácsi Peugeot diagnosztika Nagykovácsi Skoda diagnosztika Nagykovácsi Renault diagnosztika Nagykovácsi autó átvizsgálás autópiacon Nagykovácsi autó állapotfelmérés autókereskedőnél Nagykovácsi fékhatás mérés Nagykovácsi lengéscsillapító mérés Nagykovácsi autó törés ellenőrzése Nagykovácsi autó típushibák kimutatása Nagykovácsi gyújtásdiagnosztika Nagykovácsi fékhatás vizsgálat Nagykovácsi üzemanyagadagoló diagnosztika Nagykovácsi fedélzeti diagnosztika Nagykovácsi futómű állapotfelmérése Nagykovácsi motor átvizsgálása Nagykovácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2412606347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása