Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Helyszíni autó állapotfelmérés Kisnémedi

2017. június 19. - Kovács Norbi

Helyszíni autó állapotfelmérés Kisnémedi és komputeres hibakód kiolvasás törlés

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kisnémedi területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Kisnémedi
Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Kisnémedi

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- EGR szelep hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.
EOBD hibakód lista Kisnémedi

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést detektál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is lekérhető hibakódok alakjában.


A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Kisnémedi

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Gépjármű állapotfelmérés Kisnémedi


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Kisnémedi környékén.

Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kisnémedi


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Kisnémedi területén?


A kocsi általános állapotának szemrevételezése Kisnémedi vonzáskörzetében


Autó külső átnézése: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

Autó belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Kisnémedi


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki érték is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont egyértelműen hasznos információk az autóvétel tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Használt kocsi átnézés díja Kisnémedi


A jármű állapotfelmérésének költsége azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról.

A vizsgálat összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.


mobil használt autó átvizsgálás díja Kisnémedi


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletes elemzést kell kiállítanunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Valamennyi műszaki probléma felmérhető a vásárlás helyén?


Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?


Sajnos igen. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama során.


gépjármű állapotfelmérés Kisnémedi


Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?


A legdrágább berendezés, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket.

Gyakorta történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor az autó legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést feltétlenül ésszerű elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így a diagnosztizált használtautó esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.


Tesztkör


Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

    • Kopogás a jármű különféle komponensei felől

  • A gépkocsi úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor hangja

  • A váltó kopása

  • A tengelykapcsoló kopása


autó állapotfelmérése Kisnémedi


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Kisnémedi területén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kisnémedi területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Kisnémedi hibakód kiolvasás Kisnémedi hibakód kivillogtatás Kisnémedi hibakód törlés Kisnémedi számítógépes hibafeltárás Kisnémedi használt autó állapotfelmérés Kisnémedi gépjármű állapotfelmérés Kisnémedi autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kisnémedi helyszíni autó állapotfelmérés Kisnémedi autó állapotfelmérés külföldi út előtt Kisnémedi autó átvizsgálás nyaralás előtt Kisnémedi állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Kisnémedi autó felkészítése hosszú út előtt Kisnémedi Opel autódiagnosztika Kisnémedi Ford autódiagnosztika Kisnémedi Suzuki autódiagnosztika Kisnémedi Mercedes autódiagnosztika Kisnémedi BMW autódiagnosztika Kisnémedi üzemanyag-adagoló hiba Kisnémedi vezérlőegység hiba Kisnémedi gyújtáshiba Kisnémedi turbó hiba diagnosztika Kisnémedi km érték kiolvasása Kisnémedi járműdiagnosztika Kisnémedi VW diagnosztika Kisnémedi Peugeot diagnosztika Kisnémedi Skoda diagnosztika Kisnémedi Renault diagnosztika Kisnémedi autó átvizsgálás autópiacon Kisnémedi autó állapotfelmérés autókereskedőnél Kisnémedi fékhatás mérés Kisnémedi lengéscsillapító mérés Kisnémedi autó törés ellenőrzése Kisnémedi autó típushibák kimutatása Kisnémedi gyújtásdiagnosztika Kisnémedi fékhatás vizsgálat Kisnémedi üzemanyagadagoló diagnosztika Kisnémedi fedélzeti diagnosztika Kisnémedi futómű állapotfelmérése Kisnémedi motor átvizsgálása Kisnémedi

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1712606025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása