Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Pánd

2019. május 29. - Kovács Norbi

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó átvizsgálás Pánd

Számítógépes autódiagnosztika Pánd területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Pánd
Vállalkozásunk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát. Mobil hibakód kiolvasás Pánd

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - nem indul az autó nem teker Pánd - rail nyomásérzékelő hiba - bmw főtengely jeladó hiba - motorvezérlő elektronika hiba jelei Pánd - katalizátor hatásfok alacsony Pánd - Suzuki Swift üzemanyag szivattyú hiba - önindító testkábel hiba Pánd - 1.6 hdi turbó hiba - légtömegmérő hiba kiszűrése Pánd - eldugult benzinszűrő jelei Pánd - alapjárat lassan esik vissza - Kerékfordulatszám-szenzor hibák - elektronikus fékerő elosztó hiba Pánd - lemerült akkumulátor feszültsége Pánd - gyújtótrafó hiba - xenon fényszóró hibák Pánd - benzinnyomás szabályzó szelep hiba Pánd - Astra G hűtőventilátor folyamatosan megy Pánd Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése: - valós km érték kiolvasása - olajcsere ellenőrzése és nullázása - mtz porlasztó hiba Eszközeink Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges adatokat. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük. Autódiagnosztika Pánd Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok alakjában. A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése. Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f Pánd - Vectra a hibakód kiolvasás - Astra h hibakód kiolvasás Pánd - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Pánd Ford - Mondeo hibakód kiolvasás Pánd - Transit hibakód kiolvasás Pánd Suzuki - Swift hibakód kiolvasás Pánd - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Járműdiagnosztika Pánd Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében. Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk. Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét? Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Pánd

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Pánd környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó állapotfelmérése Pánd

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Pánd körzetében?

Az autó általános állapotának ellenőrzése Pánd környékén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával felfedhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő állapota. A gépkocsi szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, a vezérműszíj állapotának vizsgálata. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. számítógépes motordiagnosztika Pánd A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység. Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán határozzák meg a jármű működtetésének költségeit, viszont okvetlenül hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából. A jármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi átvizsgálás díja Pánd

Az autó átnézésének összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. A vizsgálat árát bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás Pánd

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, szakszervizben végrehajtott átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Valamennyi gond detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki a kocsi használata során. fékhatás vizsgálat Pánd

Milyen műszereket használunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Mivel a motor a gépkocsi legköltségesebb komponense, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul ésszerű megcsinálni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk. Tesztkörrel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a jármű különböző részeiből
  • A gépkocsi menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló kopása

autó állapotfelmérése Pánd Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Pánd vonzáskörzetében +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika Pánd területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1014867916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása