Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Páty

2019. május 29. - Kovács Norbi

Számítógépes hibakód kiolvasás törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Páty

Számítógépes autódiagnosztika Páty területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Páty
Szakműhelyünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat. Mobil hibakód kiolvasás Páty

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - injektoros autó nem indul - hibás injektor jelei Páty - vezérműtengely jeladó hiba suzuki - Suzuki Swift ECU hiba - lambda szonda hiba - Suzuki Swift 1.3 csattog - holtponti jeladó hibajelenség - 1.6 hdi turbó hiba - bmw e39 légtömegmérő hiba Páty - váltó nem veszi a sebességet - diesel megnőtt a fogyasztás Páty - Kerékfordulatszám-szenzor hibák Páty - kipörgésgátló nem működik Páty - zárlatos akkumulátor tünetei Páty - Skoda gyújtótrafó hiba - fényszóró relé hiba - üzemanyag nyomásszabályzó szelep hiba jelei Páty - hidegben bekapcsol a hűtőventillátor Páty A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - BMW valós km kiolvasás - szelepfedél tömítés olajfolyás - tdci porlasztó hiba Berendezéseink Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük. Autódiagnosztika Páty Mobil diagnosztika Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget regisztrál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok alakjában. A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért nem ilyen egyszerű a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése. Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás Páty - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás Páty - Sx4 hibakód kiolvasás Páty Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 406 hibakód kiolvasás - Peugeot 206 hibakód törlés Páty Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás Páty - Renault Laguna hibakód kiolvasás Páty Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás Páty - Nexia hibakód kiolvasás Járműdiagnosztika Páty Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig? A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően. Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét? Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használt autó állapotfelmérés Páty

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Páty övezetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó állapotfelmérése Páty

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Páty vonzáskörzetében?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Páty területén

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota. Autó ellenőrzése belül: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése. Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. műszeres lengéscsillapító mérés Páty A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok évek múltán befolyásolják a jármű állagmegóvásának ráfordítását, de nyilvánvalóan hasznos információk az autóvétel tekintetében. Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó ellenőrzés díja Páty

Az autó átnézésének költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az ellenőrzés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás Páty

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletes elemzést kell kiállítanunk a jelölt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Az összes hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés során. autó gyújtásdiagnosztika Páty

Milyen műszereket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább eszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Mivel a motor az autó legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést mindenképpen okos dolog megcsinálni! A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbakör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni? A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk. Próbamenettel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a kocsi különféle részeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A kuplung státusza

autó állapotfelmérése Páty Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Páty körzetében +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika Páty területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3714867926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása