Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Peugeot diagnosztika Péteri

2019. június 24. - Kovács Norbi

Peugeot diagnosztika Péteri

Számítógépes autódiagnosztika Péteri területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használt autó állapotfelmérés Péteri
Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni. Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat. Autódiagnosztika hibakód törlés Péteri

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - nem indul az autó önindító teker Péteri - üzemanyag-nyomás hiba - vezérlőegység hiba Péteri - gázpedál helyzetérzékelő hiba Péteri - lambda szonda hiba Péteri - Bosch motorvezérlő javítás Péteri - hajtókar csapágy hiba Péteri - turbó visszahűtés Péteri - feketén füstöl a diesel Péteri - váltó kulissza hiba jelei - alapjárat ingadozás BMW - Renault ABS hiba Péteri - EBD failure jelentése - menet közben lemerül az akkumulátor - holtponti jeladó hibajelenség - fényszóró kontakt hiba Péteri - olajhőmérséklet jeladó hiba Péteri - hűtőventillátor direktre kötése Péteri A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - kilóméteróra manipulálás megállapítása - szelepfedél tömítés olajfolyás - légzsák visszajelző villog Eszközeink Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük. Autódiagnosztika Péteri Autódiagnosztika helyszíni kiszállással Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába raktározzák a naplózott információkat, tényleges és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok alakjában. A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése. Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra G - B Vectra hibakód kiolvasás - Astra h hibakód kiolvasás Péteri - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Péteri Suzuki - Swift hibakód kiolvasás Péteri - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 406 hibakód kiolvasás - Peugeot 206 hibakód törlés Péteri Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Péteri Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás Péteri - Nexia hibakód kiolvasás OBD hibakód lista magyarul Péteri GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően. Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható. A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét? Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Péteri

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Péteri területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó állapotfelmérése Péteri

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Péteri területén?

A gépjármű általános állapotának felmérése Péteri régiójában

A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése. A jármű szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj állapotának vizsgálata. Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. számítógépes motordiagnosztika Péteri A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon befolyásolják a jármű működtetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében. Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó átvizsgálás költsége Péteri

A jármű átnézésének költsége attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az audit összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megadni. mobil használt autó átvizsgálás díja Péteri

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell adnunk a jelölt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Minden gond észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés során. üzemanyagadagoló diagnosztika Péteri

Milyen eszközöket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Mivel a motor a jármű legdrágább komponense, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt elvégezni! A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni? A próbamenet olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk. Próbamenettel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különböző komponensei felől
  • Az autó menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A kuplung elhasználtsága

autó felkészítése műszaki vizsgára Péteri Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Péteri vonzáskörzetében +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika Péteri területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3114908954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása