Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Helyszíni Volkswagen Jetta átvizsgálás Sóskút autópiacon

2019. szeptember 03. - Kovács Norbi

Helyszíni Volkswagen Jetta átvizsgálás Sóskút autópiacon

Használt kocsi átvizsgálás a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen vásárolt autója nem állna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy hozzáértő szakértő átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és lehet, hogy a szomszéd nem képes pótolni a rejtett műszaki hiányosságok kinyomozásában tapasztalt autóvásárlási tanácsadót.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több kocsi átnézését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit az autót használva megbánna.
  • Ismertetjük az autó jellemző szériahibáit, és elmondjuk, hogy milyen lehetséges költségek adódhatnak kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Sóskút

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

  1. Az autó vevője azt hiszi, hogy ma már nem lehet visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert tekerte a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetében a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha a km óra manipulálása, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve ilyen állapotban vásárolta meg a kocsit. A külföldről behozott használt kocsik átnézésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra tekerésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A kocsik külső elemein típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a kocsi törve volt, és lakatolni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy a karosszéria mely részeit kell mérni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
  3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor azonnal le kell váltani az abroncsokat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elégséges lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat autótípustól függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy a jármű milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

  1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyedüli elfogulatlan szempont a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a barát alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, illetve ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Feltétlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több autót is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy megéri várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

A következő lista nem teljeskörű, csak a megszokott munkafázisokat demonstrálja.

  • Külső átnézés: pl. kasztni, illesztések állapota
  • Belső vizsgálat: ülések, műszerfal
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, féltengely átnézése.
  • Motor vizsgálata: olajfolyás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés átnézése: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

A vizsgálat után tüzetes jelentés a megállapított hibaforrásokról, a kocsi állapotának áttekintése.

Akár hétvégi Dacia állapotfelmérés Sóskút és komputeres hibakód nullázás kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Sóskút vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel ellátott járművek ellenőrzését tudjuk vállalni! A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használt kocsi átnézése Sóskút

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Sóskút körzetében?

A kocsi általános állapotának auditálása Sóskút régiójában

Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak állapota. A jármű szemrevételezése belülről: többek között biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával. műszeres lengéscsillapító mérés Sóskút A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők hosszabb távon befolyásolják a jármű állagmegóvásának ráfordítását, de mindenképpen hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából. Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használtautó átvizsgálás díja Sóskút

A jármű átvizsgálásának ára attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átvizsgálás díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. autó adás-vétel előtti átvizsgálás Sóskút

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Az összes gond észlelhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt. autó gyújtásdiagnosztika Sóskút

Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt az ellenőrzést okvetlenül tanácsos elvégezni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztkör

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni? A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk. Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a kocsi különböző részeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung állapota

autó felkészítése hosszú útra Sóskút

Általában a következő autómárkák ellenőrzését kérik tőlünk:

  • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 156 átvizsgálás külföldi út előtt
  • Használt Audi 80 autó értékbecslés
  • Mindenre kiterjedő BMW 435 helyszíni autó állapotfelmérés Sóskút
  • Szakértő Citroen Berlingo átvizsgálás külföldi út előtt Sóskút
  • Olcsó Chrysler 300 autóvizsgálat helyszínen Sóskút
  • Mindenre kiterjedő Dacia Sandero helyszíni állapotfelmérés
  • Helyszíni Daewoo Tico felkészítés műszaki vizsgára Sóskút
  • Helyszíni Ford Focus autóvizsgálat helyszínen
  • Használt Daihatsu Materia autó értékbecslés
  • Mindenre kiterjedő Dodge Nitro helyszíni állapotfelmérés
  • Megbízható Fiat Seicento használt autó állapotfelmérés
  • Szakértő Ford Fusion előzetes műszaki átvizsgálása
  • Használt Honda Civic autóvizsgálat helyszínen
  • Műszeres Hyundai Santa Fe előzetes műszaki átvizsgálása
  • Olcsó Jaguar XF átvizsgálás külföldi út előtt
  • Hétvégi Jeep Grand Cherokee műszeres vizsgálata
  • Hétvégi Kia Pride használt autó állapotfelmérés Sóskút
  • Műszeres Lada 110 használt autó állapotfelmérés Sóskút
  • Használt Lancia Musa használtautó átvizsgálás helyszínen Sóskút
  • Helyszíni Land Rover Defender átvizsgálás külföldi út előtt Sóskút
  • Műszeres Lexus RC átvizsgálás külföldi út előtt
  • Használt Lincoln Continental használt autó állapotfelmérés
  • Megbízható Maserati Ghibli használt autó állapotfelmérés
  • Szakértő Mazda B 2500 autó értékbecslés Sóskút
  • Szakértő Mercedes A osztály előzetes műszaki átvizsgálása
  • Szakértő Mitsubishi Lancer használtautó átvizsgálás helyszínen Sóskút
  • Műszeres Nissan Pixo használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Megbízható Opel Meriva helyszíni állapotfelmérés Sóskút
  • Olcsó Peugeot 308 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sóskút
  • Alapos Pontiac GTO autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sóskút
  • Helyszíni Porsche Cayenne autó értékbecslés
  • Alapos Renault Espace használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Helyszíni Rolls-Royce Silver Shadow átvizsgálás külföldi út előtt
  • Megbízható Rover Metro műszeres vizsgálata Sóskút
  • Szakértő Saab 9-3 X autóvizsgálat helyszínen
  • Alapos Seat Toledo műszeres vizsgálata
  • Mindenre kiterjedő Skoda Citigo autó értékbecslés
  • Olcsó Smart Fortwo Cabrio autóvizsgálat helyszínen Sóskút
  • Alapos Ssangyong Korando felkészítés műszaki vizsgára
  • Használt Subaru Leone autóvizsgálat helyszínen Sóskút
  • Helyszíni Suzuki Swift autó értékbecslés
  • Helyszíni Tesla Model 3 helyszíni autó állapotfelmérés Sóskút
  • Mindenre kiterjedő Toyota Land Cruiser használtautó átvizsgálás helyszínen Sóskút
  • Alapos Volkswagen Scirocco helyszíni autó állapotfelmérés Sóskút
  • Szakértő Volvo 100-as sorozat felkészítés műszaki vizsgára
  • Használt Zastava GL 55 autóvizsgálat helyszínen

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi ellenőrzésével Sóskút régiójában +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi átvizsgálás Sóskút övezetében, átvizsgálás a helyszínen +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Műszeres Alfa Romeo 145 felkészítés műszaki vizsgára Sóskút Megbízható Audi TT autóvizsgálat helyszínen Sóskút Alapos BMW 840 használt autó állapotfelmérés Sóskút Szakértő Citroen DS3 előzetes műszaki átvizsgálása Sóskút Helyszíni Chrysler Pacifica autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sóskút Alapos Dacia Logan autóvizsgálat helyszínen Sóskút Helyszíni Daewoo Racer átvizsgálás külföldi út előtt Sóskút Hétvégi Ford Mondeo helyszíni autó állapotfelmérés Sóskút Mindenre kiterjedő Daihatsu Copen használt autó állapotfelmérés Sóskút Használt Dodge Neon helyszíni autó állapotfelmérés Sóskút Használt Fiat Ulysse műszeres vizsgálata Sóskút Megbízható Ford Mondeo használt autó állapotfelmérés Sóskút Olcsó Honda HR-V műszeres vizsgálata Sóskút Hétvégi Hyundai Matrix előzetes műszaki átvizsgálása Sóskút Szakértő Jaguar E-Type autóvizsgálat helyszínen Sóskút Műszeres Jeep Compass autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sóskút Alapos Kia Magentis műszeres vizsgálata Sóskút Alapos Lada 110 helyszíni állapotfelmérés Sóskút Műszeres Lancia Musa használtautó átvizsgálás helyszínen Sóskút Hétvégi Land Rover Defender használt autó állapotfelmérés Sóskút Helyszíni Lexus RX helyszíni autó állapotfelmérés Sóskút Megbízható Lincoln Town Car autóvizsgálat helyszínen Sóskút Mindenre kiterjedő Maserati Grancabrio átnézés utazás előtt Sóskút Használt Mazda B 2200 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sóskút Mindenre kiterjedő Mercedes GT autó állapotfelmérés vásárlás előtt Sóskút Szakértő Mitsubishi L300 felkészítés műszaki vizsgára Sóskút Olcsó Nissan Quest helyszíni állapotfelmérés Sóskút Helyszíni Opel Calibra autó értékbecslés Sóskút Szakértő Peugeot 405 autóvizsgálat helyszínen Sóskút Használt Pontiac Catalina autó értékbecslés Sóskút Mindenre kiterjedő Porsche Panamera átvizsgálás külföldi út előtt Sóskút Műszeres Renault wind előzetes műszaki átvizsgálása Sóskút Olcsó Rolls-Royce Silver Spur autó értékbecslés Sóskút Helyszíni Rover 200 helyszíni állapotfelmérés Sóskút Használt Saab 9-3 X autóvizsgálat helyszínen Sóskút Használt Seat Cordoba átvizsgálás külföldi út előtt Sóskút Alapos Skoda Yeti helyszíni autó állapotfelmérés Sóskút Hétvégi Smart Fortwo Cabrio helyszíni állapotfelmérés Sóskút Szakértő Ssangyong Actyon autóvizsgálat helyszínen Sóskút Hétvégi Subaru BRZ helyszíni autó állapotfelmérés Sóskút

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8815026454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása