Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használt Nissan Quest állapotfelmérés Szentendre autókereskedőnél

2019. szeptember 17. - Kovács Norbi

Használt Nissan Quest állapotfelmérés Szentendre autókereskedőnél

Használt kocsi átvizsgálás autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen kifizetett kocsija nem állna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Örülne neki, ha egy hozzáértő szakember átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem tudja pótolni az elrejteni kívánt hibák feltárásában tapasztalt szakembert.

  • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több gépkocsi átnézését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
  • Felsoroljuk az autó szokásos szériahibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen várható költségek fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Szentendre

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

  1. A jármű vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy manipulálta a km órát. A külföldről behozott használt autók esetében a km óra tekerést szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha ki is derülne a km óra tekerése, az eladó mondhatja, hogy ő már ezzel a hibával hozta be a járművet. A külföldről behozott használt gépkocsik átnézésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elfelejtése. A kocsik kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a jármű balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket kell vizsgálni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még megfelelő lenne, viszont a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat gumimérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is komolyan hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

  1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen pártatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
  2. Ne a kolléga mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, de ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete nagy vonalakban

A következő felsorolás nem teljes, mindössze a megszokott lépéseket prezentálja.

  • Külső átnézés: pl. fényezés, szélvédők állapota
  • Belső felmérés: kárpit, műszerfal
  • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, féltengely átnézése.
  • Motor vizsgálata: hosszbordásszíj, váltó, hűtőfolyadék.
  • Működés ellenőrzése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után részletes beszámoló a tapasztalt problémákról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Mobil autó előzetes műszaki átvizsgálása Szentendre és komputeres motordiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Szentendre területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt járművek ellenőrzését tudjuk elvégezni! A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról: autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentendre

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Szentendre környékén?

Az autó átfogó állapotának megállapítása Szentendre területén

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével megtalálhatók többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése. Autó szemrevételezése belülről: többek között biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése. Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. számítógépes motordiagnosztika Szentendre A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep. Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a kocsi működtetésének ráfordítását, viszont feltétlenül hasznos információk az autóvétel szempontjából. A gépkocsi műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átnézés költsége Szentendre

Az adott gépjármű átnézésének ára attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni. használt autó átnézés Szentendre

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes hiba felmérhető a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata alatt. üzemanyagadagoló diagnosztika Szentendre

Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Mivel a motor a jármű legdrágább része, ezt az ellenőrzést mindenképpen tanácsos elvégezni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A tesztút olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk. Tesztkörrel észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különböző elemeiből
  • Az autó menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága

autó ellenőrzése külföldi út előtt Szentendre Többnyire az alábbi autómárkák ellenőrzését végezzük el:

  • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 166 felkészítés műszaki vizsgára
  • Megbízható Audi A8 használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Olcsó BMW M5 műszeres vizsgálata
  • Olcsó Citroen Cactus felkészítés műszaki vizsgára
  • Alapos Chrysler Neon átnézés utazás előtt
  • Olcsó Dacia Sandero autó értékbecslés Szentendre
  • Mindenre kiterjedő Daewoo Nexia helyszíni autó állapotfelmérés Szentendre
  • Mobil Ford Mondeo gépjármű állapotfelmérés
  • Helyszíni Daihatsu Sirion használt autó állapotfelmérés Szentendre
  • Helyszíni Dodge Dart használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Szakértő Fiat Croma helyszíni állapotfelmérés Szentendre
  • Hétvégi Ford Tourneo átvizsgálás külföldi út előtt Szentendre
  • Helyszíni Honda Legend autó értékbecslés Szentendre
  • Mindenre kiterjedő Hyundai Coupe átvizsgálás külföldi út előtt
  • Műszeres Jaguar X-Type műszeres vizsgálata Szentendre
  • Alapos Jeep Grand Cherokee használtautó átvizsgálás helyszínen Szentendre
  • Helyszíni Kia Sorento használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Műszeres Lada Samara előzetes műszaki átvizsgálása Szentendre
  • Olcsó Lancia Musa használt autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Land Rover Defender felkészítés műszaki vizsgára Szentendre
  • Helyszíni Lexus SC használt autó állapotfelmérés Szentendre
  • Mindenre kiterjedő Lincoln Mark autó értékbecslés
  • Hétvégi Maserati Quattroporte helyszíni autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Mazda Xedos autóvizsgálat helyszínen Szentendre
  • Megbízható Mercedes G osztály használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Szakértő Mitsubishi Colt használt autó állapotfelmérés
  • Megbízható Nissan Pixo felkészítés műszaki vizsgára Szentendre
  • Alapos Opel Zafira helyszíni állapotfelmérés
  • Helyszíni Peugeot 208 műszeres vizsgálata Szentendre
  • Műszeres Pontiac Trans Sport helyszíni állapotfelmérés Szentendre
  • Szakértő Porsche Cayenne autó értékbecslés Szentendre
  • Szakértő Renault Twingo autóvizsgálat helyszínen Szentendre
  • Megbízható Rolls-Royce Silver Shadow helyszíni állapotfelmérés
  • Szakértő Rover Mini átnézés utazás előtt
  • Műszeres Saab 96 helyszíni állapotfelmérés Szentendre
  • Műszeres Seat Cordoba autóvizsgálat helyszínen Szentendre
  • Alapos Skoda Rapid autó értékbecslés
  • Műszeres Smart Fortwo Cabrio autó értékbecslés Szentendre
  • Olcsó Ssangyong Actyon használtautó átvizsgálás helyszínen Szentendre
  • Helyszíni Subaru Leone helyszíni állapotfelmérés Szentendre
  • Műszeres Suzuki Swift helyszíni állapotfelmérés Szentendre
  • Mindenre kiterjedő Tesla Model S autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Műszeres Toyota Aygo autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentendre
  • Használt Volkswagen Bora használt autó állapotfelmérés
  • Olcsó Volvo S70 műszeres vizsgálata Szentendre
  • Olcsó Wartburg 311 helyszíni autó állapotfelmérés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Szentendre környékén +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi átnézés Szentendre vonzáskörzetében, vizsgálat a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 159 autó értékbecslés Szentendre Hétvégi Audi 80 műszeres vizsgálata Szentendre Műszeres BMW 850 átvizsgálás külföldi út előtt Szentendre Szakértő Citroen C5 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentendre Műszeres Chrysler 300 autó értékbecslés Szentendre Szakértő Dacia Lodgy használtautó átvizsgálás helyszínen Szentendre Megbízható Daewoo Nubira használt autó állapotfelmérés Szentendre Mobil Ford Mondeo gépjármű állapotfelmérés Szentendre Szakértő Daihatsu Cuore autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentendre Olcsó Dodge Dart helyszíni állapotfelmérés Szentendre Hétvégi Fiat Grande Punto helyszíni autó állapotfelmérés Szentendre Mindenre kiterjedő Ford Galaxy használt autó állapotfelmérés Szentendre Hétvégi Honda Stream autó értékbecslés Szentendre Helyszíni Hyundai Elantra használt autó állapotfelmérés Szentendre Mindenre kiterjedő Jaguar S-Type műszeres vizsgálata Szentendre Szakértő Jeep Commander helyszíni állapotfelmérés Szentendre Hétvégi Kia Pride használtautó átvizsgálás helyszínen Szentendre Műszeres Lada Zhiguli autóvizsgálat helyszínen Szentendre Olcsó Lancia Zeta autóvizsgálat helyszínen Szentendre Szakértő Land Rover Discovery felkészítés műszaki vizsgára Szentendre Olcsó Lexus IS felkészítés műszaki vizsgára Szentendre Olcsó Lincoln Mark átvizsgálás külföldi út előtt Szentendre Alapos Maserati Ghibli felkészítés műszaki vizsgára Szentendre Olcsó Mazda 2 felkészítés műszaki vizsgára Szentendre Szakértő Mercedes C osztály autó értékbecslés Szentendre Szakértő Mitsubishi Space Star helyszíni állapotfelmérés Szentendre Hétvégi Nissan Terrano átvizsgálás külföldi út előtt Szentendre Használt Opel Meriva helyszíni autó állapotfelmérés Szentendre Műszeres Peugeot 407 előzetes műszaki átvizsgálása Szentendre Műszeres Pontiac Sunfire használt autó állapotfelmérés Szentendre Hétvégi Porsche Cayenne átvizsgálás külföldi út előtt Szentendre Alapos Renault R25 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szentendre Helyszíni Rolls-Royce Corniche műszeres vizsgálata Szentendre Hétvégi Rover 200 helyszíni autó állapotfelmérés Szentendre Megbízható Saab 9000 használt autó állapotfelmérés Szentendre Szakértő Seat Ateca helyszíni autó állapotfelmérés Szentendre Szakértő Skoda Octavia használtautó átvizsgálás helyszínen Szentendre Alapos Smart Fortwo Cabrio előzetes műszaki átvizsgálása Szentendre Szakértő Ssangyong Rodius átvizsgálás külföldi út előtt Szentendre Szakértő Subaru Legacy műszeres vizsgálata Szentendre

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4015066304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása