Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Olcsó Peugeot 407 átnézés Szigetbecse autópiacon

2019. szeptember 25. - Kovács Norbi

Olcsó Peugeot 407 átnézés Szigetbecse autópiacon

Használt gépkocsi átnézés kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen vásárolt autója nem rostokolna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy sokat látott autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és lehet, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a takargatott problémák kinyomozásában sokat látott szakértőt.

  • A 2000-es évjárattól kezdve lehet végrehajtani egy vagy akár több gépkocsi vizsgálatát lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan autót vegyen meg, amit utólag megbánna.
  • Felsoroljuk a kocsi jellemző szériahibáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető költségek adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Szigetbecse

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

  1. Az autó vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. A Németországból behozott használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha be is bizonyosodna a km óra manipulálása, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ilyen állapotban vette meg a járművet. A külföldről behozott használt járművek ellenőrzésekor műszerrel nézzük át a km óra manipulálásának tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elfelejtése. A kocsik külső elemein típusonként más és más a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy az autó balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket javasolt ellenőrizni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
  3. Sokan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár több százezer Ft extra ráfordítást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor azonnal le kell váltani az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet autótípustól függően, különös tekintettel olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
  4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett kocsi. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy a jármű milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

  1. Mindegy, hogy mit mond az eladó, az egyedüli elfogulatlan szempont a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
  2. Ne a kolléga mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, de ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csak a szokásos munkafázisokat ismerteti.

  • Külső felmérés: pl. kasztni, esetleges törések állapota
  • Belső ellenőrzés: kárpit, műszerfal
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, féltengely átnézése.
  • Motor átnézése: olajfolyás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés átnézése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után aprólékos jelentés a tapasztalt problémákról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak elmondása.

Műszeres Peugeot állapotfelmérés Szigetbecse és számítógépes autódiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Szigetbecse vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 interfésszel felszerelt járművek ellenőrzését tudjuk elvégezni! A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. Az alábbi képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról: használtautó állapotfelmérése Szigetbecse

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Szigetbecse környékén?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése Szigetbecse környékén

A kocsi külső átnézése: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik állapota. A jármű ellenőrzése belül: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése. Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. műszeres fékhatás mérés Szigetbecse A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. ECU, turbó hiba. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg a gépjármű működtetésének ráfordítását, de mindenképpen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából. A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó ellenőrzés díja Szigetbecse

Az adott gépjármű ellenőrzésének összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani. használt autó állapotfelmérés ár Szigetbecse

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, jól felszerelt műhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes gond észlelhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szakműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a kocsi használata során. üzemanyagadagoló diagnosztika Szigetbecse

Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden körülmények között érdemes megcsinálni! A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk. Próbakörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás az autó különféle részeiből
  • A jármű úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló kopása

autó felkészítése hosszú útra Szigetbecse Többnyire a következő típusok ellenőrzését szoktuk elvégezni:

  • Alapos Alfa Romeo 146 autóvizsgálat helyszínen
  • Műszeres Audi A3 felkészítés műszaki vizsgára
  • Használt BMW 318 használt autó állapotfelmérés
  • Alapos Citroen DS5 előzetes műszaki átvizsgálása Szigetbecse
  • Olcsó Chrysler PT Cruiser autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetbecse
  • Megbízható Dacia Lodgy autóvizsgálat helyszínen Szigetbecse
  • Alapos Daewoo Tacuma előzetes műszaki átvizsgálása Szigetbecse
  • Hétvégi Ford Focus autó előzetes műszaki átvizsgálása
  • Alapos Daihatsu YRV előzetes műszaki átvizsgálása Szigetbecse
  • Megbízható Dodge Grand Caravan használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetbecse
  • Alapos Fiat Marea átnézés utazás előtt Szigetbecse
  • Olcsó Ford Orion használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetbecse
  • Használt Honda FR-V helyszíni autó állapotfelmérés
  • Alapos Hyundai Veloster autóvizsgálat helyszínen
  • Alapos Jaguar F-Type autó értékbecslés Szigetbecse
  • Megbízható Jeep Patriot helyszíni autó állapotfelmérés Szigetbecse
  • Használt Kia Stinger átnézés utazás előtt Szigetbecse
  • Műszeres Lada Vesta autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Lancia Zeta műszeres vizsgálata Szigetbecse
  • Megbízható Land Rover Defender autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Olcsó Lexus UX felkészítés műszaki vizsgára
  • Alapos Lincoln Mark műszeres vizsgálata Szigetbecse
  • Hétvégi Maserati Granturismo használt autó állapotfelmérés
  • Használt Mazda 2 helyszíni állapotfelmérés
  • Műszeres Mercedes G osztály felkészítés műszaki vizsgára Szigetbecse
  • Mindenre kiterjedő Mitsubishi Colt autóvizsgálat helyszínen Szigetbecse
  • Használt Nissan Vanette Cargo átvizsgálás külföldi út előtt Szigetbecse
  • Alapos Opel Tigra műszeres vizsgálata
  • Helyszíni Peugeot 106 helyszíni állapotfelmérés Szigetbecse
  • Műszeres Pontiac Sunfire helyszíni autó állapotfelmérés
  • Műszeres Porsche Cayman előzetes műszaki átvizsgálása
  • Olcsó Renault Grand Scenic autóvizsgálat helyszínen
  • Helyszíni Rolls-Royce Corniche átvizsgálás külföldi út előtt
  • Használt Rover Mini használt autó állapotfelmérés Szigetbecse
  • Műszeres Saab 9-3 X autóvizsgálat helyszínen Szigetbecse
  • Használt Seat Arona átvizsgálás külföldi út előtt
  • Alapos Skoda Suberb autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Olcsó Smart Crossblade autóvizsgálat helyszínen
  • Megbízható Ssangyong Musso autó értékbecslés Szigetbecse
  • Megbízható Subaru Outback autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Suzuki SX4 S-CROSS előzetes műszaki átvizsgálása
  • Használt Tesla Roadster helyszíni autó állapotfelmérés
  • Hétvégi Toyota Auris átnézés utazás előtt Szigetbecse
  • Helyszíni Volkswagen Sharan autóvizsgálat helyszínen Szigetbecse
  • Alapos Volvo 200-as sorozat autóvizsgálat helyszínen Szigetbecse
  • Szakértő Yugo 55 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetbecse

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átvizsgálásával Szigetbecse körzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni autó átvizsgálás Szigetbecse övezetében, átnézés az autópiacon +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 159 autóvizsgálat helyszínen Szigetbecse Helyszíni Audi A8 autó értékbecslés Szigetbecse Műszeres BMW 5 használt autó állapotfelmérés Szigetbecse Használt Citroen C-Zero autóvizsgálat helyszínen Szigetbecse Hétvégi Chrysler PT Cruiser helyszíni állapotfelmérés Szigetbecse Mindenre kiterjedő Dacia Duster autóvizsgálat helyszínen Szigetbecse Szakértő Daewoo Tacuma használt autó állapotfelmérés Szigetbecse Mobil Ford Focus autóvásárlási szakértő Szigetbecse Helyszíni Daihatsu YRV használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetbecse Szakértő Dodge Magnum átnézés utazás előtt Szigetbecse Megbízható Fiat 127 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetbecse Megbízható Ford B-Max felkészítés műszaki vizsgára Szigetbecse Alapos Honda Szigetbecse autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetbecse Hétvégi Hyundai Getz átnézés utazás előtt Szigetbecse Megbízható Jaguar E-Pace felkészítés műszaki vizsgára Szigetbecse Olcsó Jeep Grand Cherokee felkészítés műszaki vizsgára Szigetbecse Olcsó Kia Soul felkészítés műszaki vizsgára Szigetbecse Alapos Lada 111 műszeres vizsgálata Szigetbecse Szakértő Lancia Lybra előzetes műszaki átvizsgálása Szigetbecse Helyszíni Land Rover Range Rover Velar autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetbecse Olcsó Lexus IS autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetbecse Hétvégi Lincoln Town Car használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetbecse Műszeres Maserati Coupe átnézés utazás előtt Szigetbecse Hétvégi Mazda CX-5 felkészítés műszaki vizsgára Szigetbecse Olcsó Mercedes E osztály helyszíni állapotfelmérés Szigetbecse Olcsó Mitsubishi Colt használt autó állapotfelmérés Szigetbecse Alapos Nissan Note helyszíni autó állapotfelmérés Szigetbecse Helyszíni Opel GT használt autó állapotfelmérés Szigetbecse Szakértő Peugeot 307 átvizsgálás külföldi út előtt Szigetbecse Használt Pontiac Grand Prix helyszíni állapotfelmérés Szigetbecse Olcsó Porsche Panamera átnézés utazás előtt Szigetbecse Olcsó Renault Espace használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetbecse Hétvégi Rolls-Royce Corniche átvizsgálás külföldi út előtt Szigetbecse Alapos Rover 600 átvizsgálás külföldi út előtt Szigetbecse Szakértő Saab 9000 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetbecse Helyszíni Seat Arosa átvizsgálás külföldi út előtt Szigetbecse Mindenre kiterjedő Skoda Roomster használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetbecse Alapos Smart Fortwo használt autó állapotfelmérés Szigetbecse Használt Ssangyong Tivoli használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetbecse Hétvégi Subaru Outback használt autó állapotfelmérés Szigetbecse

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4315066330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása