Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Szakértő Saab 9-3 használtautó átnézés Szigetszentmárton autókereskedőnél

2019. szeptember 29. - Kovács Norbi

Szakértő Saab 9-3 használtautó átnézés Szigetszentmárton autókereskedőnél

Használt jármű átvizsgálás Szigetszentmárton azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen megvett autója nem állna néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakember átnézné a kinézett autót?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy az ismerős nem képes helyettesíteni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok felderítésében sokat látott autóvásárlási tanácsadót.

  • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több kocsi vizsgálatát otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Kiküszöböljük, hogy olyan autót vegyen meg, amit később megbánna.
  • Felsoroljuk a gépkocsi gyakorta előforduló típushibáit, és listázzuk, hogy milyen lehetséges ráfordítások adódhatnak az adott autóval kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmárton

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

  1. Az autó vevője azt gondolja, hogy ma már nem lehet előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. A külföldről importált használt autók kapcsán a km óra manipulálását nehéz bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra pörgetése, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve így hozta be a kocsit. A más országból behozott használt kocsik átnézésekor műszerrel nézzük át a km óra előre pörgetésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. Az autók karosszériáján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű törve volt, és szervizelni kellett, csak gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, de sajnos sokan nem tudják, hogy hol kell vizsgálni, és nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
  3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal cserélni kell a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elégséges lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet kerékmérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is alapvetően hatással van arra, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

  1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen objektív tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
  2. Ne a szomszéd alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb megelőzni a problémát, vagy ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy megéri várni a döntéssel, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete vázlatosan

A következő lista nem teljes, csak a megszokott lépéseket demonstrálja.

  • Külső ellenőrzés: pl. karosszéria, esetleges törések állapota
  • Belső felmérés: kárpit, csomagtartó
  • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, féltengely vizsgálata.
  • Motor átnézése: olajfolyás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés felmérése: az autó beindításakor menetpróba.

A felmérés után részletes jelentés a tapasztalt hibaforrásokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Mobil Suzuki állapotfelmérés Szigetszentmárton és OBD műszerrel végzett fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Szigetszentmárton körzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező gépkocsik vizsgálatát tudjuk vállalni! A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról: használt kocsi átnézése Szigetszentmárton

Mit lehet ellenőrizni az autón Szigetszentmárton régiójában?

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése Szigetszentmárton régiójában

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota. A gépkocsi belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. használt autó állapotfelmérése Szigetszentmárton A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a gépjármű állagmegóvásának költségeit, viszont egyértelműen figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából. A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó átnézés ára Szigetszentmárton

A jármű átnézésének díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megadni. mobil használt autó átvizsgálás díja Szigetszentmárton

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletes elemzést kell kiállítanunk a jelölt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Minden gond detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt. fékhatás vizsgálat Szigetszentmárton

Milyen berendezéseket használunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt a vizsgálatot mindenképpen javasolt megcsinálni! A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén az ellenőrzött jármű esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk. Tesztkörrel feltárható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a kocsi különféle részeiből
  • Az autó úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló állapota

autó ellenőrzése külföldi út előtt Szigetszentmárton Általában az alábbi típusok felülvizsgálatát hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

  • Helyszíni Alfa Romeo 166 helyszíni autó állapotfelmérés
  • Olcsó Audi 90 használt autó állapotfelmérés Szigetszentmárton
  • Megbízható BMW 525 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetszentmárton
  • Helyszíni Citroen Spacetourer átnézés utazás előtt
  • Olcsó Chrysler Sebring műszeres vizsgálata Szigetszentmárton
  • Helyszíni Dacia Logan használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Használt Daewoo Nexia autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetszentmárton
  • Hétvégi Ford Ranger használtautó vásárlás
  • Megbízható Daihatsu YRV helyszíni állapotfelmérés
  • Olcsó Dodge Charger helyszíni állapotfelmérés
  • Hétvégi Fiat Scudo használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton
  • Alapos Ford Mondeo felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmárton
  • Szakértő Honda Civic autó értékbecslés
  • Használt Hyundai Pony helyszíni állapotfelmérés
  • Megbízható Jaguar XJS autóvizsgálat helyszínen
  • Alapos Jeep Commander helyszíni állapotfelmérés Szigetszentmárton
  • Mindenre kiterjedő Kia Sorento átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmárton
  • Használt Lada Priora használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Műszeres Lancia Zeta helyszíni állapotfelmérés Szigetszentmárton
  • Helyszíni Land Rover Discovery autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Használt Lexus RC autó értékbecslés
  • Hétvégi Lincoln Navigator autó értékbecslés
  • Mindenre kiterjedő Maserati Quattroporte használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton
  • Olcsó Mazda CX-3 használt autó állapotfelmérés Szigetszentmárton
  • Használt Mercedes C osztály autó értékbecslés
  • Mindenre kiterjedő Mitsubishi Colt műszeres vizsgálata Szigetszentmárton
  • Olcsó Nissan Almera átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmárton
  • Olcsó Opel GT műszeres vizsgálata Szigetszentmárton
  • Alapos Peugeot 406 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetszentmárton
  • Alapos Pontiac Catalina műszeres vizsgálata
  • Hétvégi Porsche Targa autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmárton
  • Olcsó Renault R11 felkészítés műszaki vizsgára
  • Szakértő Rolls-Royce Silver Shadow használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton
  • Szakértő Rover 400 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Helyszíni Saab 900 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmárton
  • Szakértő Seat Toledo helyszíni autó állapotfelmérés
  • Szakértő Skoda Scala előzetes műszaki átvizsgálása
  • Műszeres Smart Fortwo Passion autó értékbecslés Szigetszentmárton
  • Alapos Ssangyong Rexton műszeres vizsgálata Szigetszentmárton
  • Hétvégi Subaru B9 Tribeca használt autó állapotfelmérés
  • Helyszíni Suzuki SX4 használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton
  • Használt Tesla Model 3 átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmárton
  • Megbízható Toyota Avensis Verso autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmárton
  • Helyszíni Volkswagen Golf 2 használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton
  • Megbízható Volvo 200-as sorozat előzetes műszaki átvizsgálása
  • Mindenre kiterjedő Wartburg 311 használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével Szigetszentmárton területén +36 70 352 1562!

Használt autó átvizsgálás Szigetszentmárton régiójában, átnézés az autópiacon +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Alapos Alfa Romeo 159 felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmárton Alapos Audi 80 átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmárton Mindenre kiterjedő BMW I3 felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmárton Megbízható Citroen AX autó értékbecslés Szigetszentmárton Mindenre kiterjedő Chrysler Pacifica helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmárton Olcsó Dacia Duster felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmárton Mindenre kiterjedő Daewoo Tico átnézés utazás előtt Szigetszentmárton Mobil Ford Focus autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetszentmárton Megbízható Daihatsu Terios felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmárton Mindenre kiterjedő Dodge Durango előzetes műszaki átvizsgálása Szigetszentmárton Műszeres Fiat 131 műszeres vizsgálata Szigetszentmárton Alapos Ford Courier helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmárton Hétvégi Honda Integra előzetes műszaki átvizsgálása Szigetszentmárton Olcsó Hyundai I30 autó értékbecslés Szigetszentmárton Szakértő Jaguar E-Type használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton Megbízható Jeep Wrangler előzetes műszaki átvizsgálása Szigetszentmárton Mindenre kiterjedő Kia Sorento helyszíni állapotfelmérés Szigetszentmárton Használt Lada 111 műszeres vizsgálata Szigetszentmárton Helyszíni Lancia Lybra helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmárton Alapos Land Rover Range Rover Evoque helyszíni állapotfelmérés Szigetszentmárton Alapos Lexus GS autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetszentmárton Használt Lincoln MKX átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmárton Használt Maserati Quattroporte autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmárton Alapos Mazda MX-3 helyszíni állapotfelmérés Szigetszentmárton Használt Mercedes E osztály felkészítés műszaki vizsgára Szigetszentmárton Olcsó Mitsubishi Lancer autóvizsgálat helyszínen Szigetszentmárton Használt Nissan 350 Z autó értékbecslés Szigetszentmárton Használt Opel Senator átnézés utazás előtt Szigetszentmárton Hétvégi Peugeot 207 műszeres vizsgálata Szigetszentmárton Használt Pontiac Grand Prix használt autó állapotfelmérés Szigetszentmárton Alapos Porsche Cayman használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton Olcsó Renault Scenic XMOD műszeres vizsgálata Szigetszentmárton Műszeres Rolls-Royce Silver Spur előzetes műszaki átvizsgálása Szigetszentmárton Használt Rover 400 használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton Szakértő Saab 900 átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmárton Mindenre kiterjedő Seat Leon átvizsgálás külföldi út előtt Szigetszentmárton Műszeres Skoda Roomster műszeres vizsgálata Szigetszentmárton Mindenre kiterjedő Smart Forfour autó értékbecslés Szigetszentmárton Használt Ssangyong Rexton használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetszentmárton Mindenre kiterjedő Subaru Levorg helyszíni autó állapotfelmérés Szigetszentmárton

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6715171206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása