Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen XX. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen XX. kerület

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés XX. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és gépjármű állapotfelmérés XX. kerület
Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát. Hibakód kiolvasás XX. kerület

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát. Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett: - időszakos indíthatóság hiba - üzemanyag-nyomás hiba - főtengely jeladó hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba - lambda szonda hiba - fojtószelep kapcsoló hiba - tápellátási hiba - turbó hiba - EGR szelep hiba A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - valós km érték kiolvasása - olajcsere ellenőrzése, nullázása - porlasztó programozás, illesztés Eszközeink Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük. EOBD hibakód lista XX. kerület Mobil diagnosztika Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, tényleges és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok formájában. A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője révén jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Járműdiagnosztika XX. kerület Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően. Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását? Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés XX. kerület

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó XX. kerület vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket. A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról: autó állapotfelmérés vásárlás előtt XX. kerület

Mit lehet ellenőrizni az autón XX. kerület vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának auditálása XX. kerület területén

A jármű külső átnézése: a jármű megvizsgálásával nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése. A jármű belső átnézése: például a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. műszeres fékhatás mérés XX. kerület A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, gyújtásvezérlő. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán befolyásolják a gépjármű működtetésének költségeit, viszont mindenképpen hasznos információk az autóvétel tekintetében. A gépkocsi technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű átvizsgálás ára XX. kerület

A jármű átvizsgálásának költsége azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani. használt autó állapotfelmérés ár XX. kerület

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletes elemzést kell adnunk a kinézett járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, szakszervizben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Valamennyi gond észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés alatt. üzemanyagadagoló diagnosztika XX. kerület

Milyen műszereket használunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Mivel a motor a jármű legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes megcsinálni! A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni? A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk. Próbakörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a kocsi különféle részeiből
  • A jármű menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A tengelykapcsoló státusza

autó ellenőrzése nyaralás előtt XX. kerület Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével XX. kerület régiójában +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika XX. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika XX. kerület hibakód kiolvasás XX. kerület hibakód kivillogtatás XX. kerület hibakód törlés XX. kerület számítógépes hibafeltárás XX. kerület használt autó állapotfelmérés XX. kerület gépjármű állapotfelmérés XX. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt XX. kerület helyszíni autó állapotfelmérés XX. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt XX. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt XX. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt XX. kerület autó felkészítése hosszú út előtt XX. kerület Opel autódiagnosztika XX. kerület Ford autódiagnosztika XX. kerület Suzuki autódiagnosztika XX. kerület Mercedes autódiagnosztika XX. kerület BMW autódiagnosztika XX. kerület üzemanyag-adagoló hiba XX. kerület vezérlőegység hiba XX. kerület gyújtáshiba XX. kerület turbó hiba diagnosztika XX. kerület km érték kiolvasása XX. kerület járműdiagnosztika XX. kerület VW diagnosztika XX. kerület Peugeot diagnosztika XX. kerület Skoda diagnosztika XX. kerület Renault diagnosztika XX. kerület autó átvizsgálás autópiacon XX. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél XX. kerület fékhatás mérés XX. kerület lengéscsillapító mérés XX. kerület autó törés ellenőrzése XX. kerület autó típushibák kimutatása XX. kerület gyújtásdiagnosztika XX. kerület fékhatás vizsgálat XX. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika XX. kerület fedélzeti diagnosztika XX. kerület futómű állapotfelmérése XX. kerület motor átvizsgálása XX. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8312537473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása