Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Számítógépes autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen VI. kerület

2017. május 24. - Kovács Norbi

Számítógépes autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen VI. kerület

Számítógépes autódiagnosztika VI. kerület területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés VI. kerület
Javítóbázisunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni. Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat. Mobil hibakód kiolvasás VI. kerület

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - időszakos indíthatóság hiba - üzemanyag-nyomás hiba - vezérlőegység hiba - ECU hiba - lambda szonda hiba - fojtószelep kapcsoló hiba - biztosítéktábla hiba - üzemanyag-szivattyú hiba - légtömegmérő hiba Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése: - valós km érték kiolvasása - olajcsere ellenőrzése, nullázása - légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése Műszerparkunk Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük. Autódiagnosztika VI. kerület Mobil diagnosztika Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába tárolják a naplózott adatokat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, később is kiolvasható hibakódok formájában. A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból. Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra G - B Vectra hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 406 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás OBD hibakód lista magyarul VI. kerület Rendszeresen ismétlődő kérdések Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig? A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében. Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását? Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon VI. kerület

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó VI. kerület vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó átvizsgálás helyszínen VI. kerület

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen VI. kerület környékén?

A gépjármű általános állapotának megállapítása VI. kerület körzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése. A jármű belső átnézése: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának vizsgálata. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. műszeres fékhatás mérés VI. kerület A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők évek múltán határozzák meg az autó üzemeltetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából. Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés díja VI. kerület

Az autó állapotfelmérésének összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az ellenőrzés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. mobil használt autó átvizsgálás díja VI. kerület

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen részletezett elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletezett, szakszervizben végrehajtott felmérés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés alatt. autó gyújtásdiagnosztika VI. kerület

Milyen műszereket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak. Mivel a motor a jármű legköltségesebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot minden körülmények között tanácsos megcsinálni! A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A próbamenet olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk. Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek az autó különféle részeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung állapota

autó ellenőrzése külföldi út előtt VI. kerület Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével VI. kerület régiójában +36 70 352 1562! Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés VI. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

Szólj hozzá!
autódiagnosztika VI. kerület hibakód kiolvasás VI. kerület hibakód kivillogtatás VI. kerület hibakód törlés VI. kerület számítógépes hibafeltárás VI. kerület használt autó állapotfelmérés VI. kerület gépjármű állapotfelmérés VI. kerület autó állapotfelmérés vásárlás előtt VI. kerület helyszíni autó állapotfelmérés VI. kerület autó állapotfelmérés külföldi út előtt VI. kerület autó átvizsgálás nyaralás előtt VI. kerület állapotfelmérés műszaki vizsga előtt VI. kerület autó felkészítése hosszú út előtt VI. kerület Opel autódiagnosztika VI. kerület Ford autódiagnosztika VI. kerület Suzuki autódiagnosztika VI. kerület Mercedes autódiagnosztika VI. kerület BMW autódiagnosztika VI. kerület üzemanyag-adagoló hiba VI. kerület vezérlőegység hiba VI. kerület gyújtáshiba VI. kerület turbó hiba diagnosztika VI. kerület km érték kiolvasása VI. kerület járműdiagnosztika VI. kerület VW diagnosztika VI. kerület Peugeot diagnosztika VI. kerület Skoda diagnosztika VI. kerület Renault diagnosztika VI. kerület autó átvizsgálás autópiacon VI. kerület autó állapotfelmérés autókereskedőnél VI. kerület fékhatás mérés VI. kerület lengéscsillapító mérés VI. kerület autó törés ellenőrzése VI. kerület autó típushibák kimutatása VI. kerület gyújtásdiagnosztika VI. kerület fékhatás vizsgálat VI. kerület üzemanyagadagoló diagnosztika VI. kerület fedélzeti diagnosztika VI. kerület futómű állapotfelmérése VI. kerület motor átvizsgálása VI. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6812537361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása