Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Budakeszi

2017. június 09. - Kovács Norbi

Computeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Budakeszi

Számítógépes autódiagnosztika Budakeszi területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és autó átvizsgálás Budakeszi
Javítóbázisunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Budakeszi

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét computer segítségével végezzük.
EOBD hibakód lista Budakeszi

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Amennyiben nem tolerálható különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is előhívható hibakódok alakjában.


A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Budakeszi

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakeszi


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Budakeszi övezetében.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Budakeszi


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Budakeszi vonzáskörzetében?


A gépjármű átfogó állapotának felmérése Budakeszi övezetében


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével felfedhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


használt autó állapotfelmérése Budakeszi


A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, de feltétlenül hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Gépjármű állapotfelmérés ára Budakeszi


A gépkocsi átvizsgálásának költsége attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról.

Az ellenőrzés díját telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.


autó adás-vétel előtti átvizsgálás Budakeszi


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik gond észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?


Szomorú, de így van. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama alatt.


gépjármű állapotfelmérés Budakeszi


Milyen műszereket használunk a kocsi átvizsgálásához?


A legdrágább eszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket.

Rendszeresen fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést okvetlenül javasolt elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.


Tesztút


Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Zörejek az autó különböző részeiből

  • A gépkocsi úttartása

  • A futómű állapota

  • A fékek állapota

  • A motor zörejei

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A kuplung kopása


autó ellenőrzése külföldi út előtt Budakeszi


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átvizsgálásával Budakeszi vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Budakeszi területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5012581179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása