Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres motordiagnosztika és autó értékbecslés Biatorbágy

2017. június 09. - Kovács Norbi

Komputeres motordiagnosztika és autó értékbecslés Biatorbágy

Számítógépes autódiagnosztika Biatorbágy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Biatorbágy
Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Biatorbágy

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.
Autódiagnosztika Biatorbágy

Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás legtöbbször külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek memóriába gyűjtik a naplózott információkat, aktuális és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Ha nem tolerálható eltérést észlel a rendszer, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Biatorbágy


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó Biatorbágy körzetében.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Biatorbágy


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Biatorbágy vonzáskörzetében?


A kocsi általános állapotának szemrevételezése Biatorbágy régiójában


A jármű ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


számítógépes motordiagnosztika Biatorbágy


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. ECU, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Az említett faktorok több év távlatában befolyásolják az autó üzemeltetésének ráfordítását, viszont egyértelműen hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Gépjármű állapotfelmérés díja Biatorbágy


Az adott gépjármű ellenőrzésének díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az ellenőrzés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.


használt kocsi alapos átnézésének ára Biatorbágy


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, szakszervizben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Valamennyi hiányosság detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szervizműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem fedhető fel?


Szomorú, de így van. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre az autó üzemeltetés alatt.


üzemanyagadagoló diagnosztika Biatorbágy


Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket.

Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.


Próbamenet


Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztúttal felderíthető, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Kopogás a jármű különféle elemeiből

  • A jármű menetzaja

  • A futómű állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor zörejei

  • A váltó megfelelő működése

  • A tengelykapcsoló kopása


autó ellenőrzése nyaralás előtt Biatorbágy


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Biatorbágy területén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Biatorbágy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Biatorbágy hibakód kiolvasás Biatorbágy hibakód kivillogtatás Biatorbágy hibakód törlés Biatorbágy számítógépes hibafeltárás Biatorbágy használt autó állapotfelmérés Biatorbágy gépjármű állapotfelmérés Biatorbágy autó állapotfelmérés vásárlás előtt Biatorbágy helyszíni autó állapotfelmérés Biatorbágy autó állapotfelmérés külföldi út előtt Biatorbágy autó átvizsgálás nyaralás előtt Biatorbágy állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Biatorbágy autó felkészítése hosszú út előtt Biatorbágy Opel autódiagnosztika Biatorbágy Ford autódiagnosztika Biatorbágy Suzuki autódiagnosztika Biatorbágy Mercedes autódiagnosztika Biatorbágy BMW autódiagnosztika Biatorbágy üzemanyag-adagoló hiba Biatorbágy vezérlőegység hiba Biatorbágy gyújtáshiba Biatorbágy turbó hiba diagnosztika Biatorbágy km érték kiolvasása Biatorbágy járműdiagnosztika Biatorbágy VW diagnosztika Biatorbágy Peugeot diagnosztika Biatorbágy Skoda diagnosztika Biatorbágy Renault diagnosztika Biatorbágy autó átvizsgálás autópiacon Biatorbágy autó állapotfelmérés autókereskedőnél Biatorbágy fékhatás mérés Biatorbágy lengéscsillapító mérés Biatorbágy autó törés ellenőrzése Biatorbágy autó típushibák kimutatása Biatorbágy gyújtásdiagnosztika Biatorbágy fékhatás vizsgálat Biatorbágy üzemanyagadagoló diagnosztika Biatorbágy fedélzeti diagnosztika Biatorbágy futómű állapotfelmérése Biatorbágy motor átvizsgálása Biatorbágy

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8012581161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása