Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Műszeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Érd

2017. június 14. - Kovács Norbi

Műszeres autódiagnosztika és helyszíni autó állapotfelmérés Érd

Számítógépes autódiagnosztika Érd területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használt autó állapotfelmérés Érd
Cégünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Érd ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül elérjük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.
EOBD hibakód lista Érd

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok alakjában.


A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett adatok téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Érd


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Érd régiójában.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Érd


Mit lehet ellenőrizni az autón Érd övezetében?


A gépjármű általános állapotának megállapítása Érd területén


A kocsi külső átnézése: a jármű megvizsgálásával nyomon követhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A jármű belső átnézése: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


műszeres fékhatás mérés Érd


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Ezek a tényezők hosszabb távon befolyásolják a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Használtautó állapotfelmérés költsége Érd


A gépkocsi állapotfelmérésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról.

Az átvizsgálás összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.


használt kocsi alapos átnézésének ára Érd


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, jól felszerelt műhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes műszaki probléma detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek kizárólag szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?


Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama során.


üzemanyagadagoló diagnosztika Érd


Milyen műszereket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?


A legtöbbet tudó eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket.

Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést mindenképpen ésszerű megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.


Próbakör


Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztúttal kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

    • Zörejek a jármű különféle komponensei felől

  • A gépkocsi menetdinamikája

  • A futómű állapota

  • A fékek állapota

  • A motor viselkedése

  • A váltó kopása

  • A kuplung állapota


autó állapotfelmérése Érd


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Érd vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Érd területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5312592385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása