Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Műszeres hibakód nullázás és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dánszentmiklós

2017. június 14. - Kovács Norbi

Műszeres hibakód nullázás és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dánszentmiklós

Számítógépes autódiagnosztika Dánszentmiklós területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Gépjármű állapotfelmérés műszaki vizsga előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dánszentmiklós
Cégünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Dánszentmiklós

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- főtengely jeladó hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.
EOBD hibakód lista Dánszentmiklós

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések.

Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is előhívható hibakódok formájában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Dánszentmiklós

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dánszentmiklós


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Dánszentmiklós övezetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dánszentmiklós


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Dánszentmiklós régiójában?


A gépjármű átfogó állapotának felmérése Dánszentmiklós környékén


A kocsi külső átnézése: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

A jármű belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


műszeres fékhatás mérés Dánszentmiklós


A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a jármű üzemeltetésének költségeit, de okvetlenül figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Használtautó átvizsgálás díja Dánszentmiklós


A gépkocsi átnézésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Az átvizsgálás árát bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.


használt autó átnézés Dánszentmiklós


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy milyen részletezett elemzést kell adnunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik műszaki probléma felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?


Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama alatt.


gépjármű állapotfelmérés Dánszentmiklós


Milyen műszereket használunk a kocsi átvizsgálásához?


A legkomolyabb műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legdrágább alkotórésze, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges egyéb károsodásaira is lehet következtetni.


Próbakör


Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek az autó különféle komponensei felől

  • Az autó úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor hangja

  • A váltó hibái

  • A kuplung elhasználtsága


autó ellenőrzése nyaralás előtt Dánszentmiklós


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átnézésével Dánszentmiklós régiójában +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Dánszentmiklós területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Dánszentmiklós hibakód kiolvasás Dánszentmiklós hibakód kivillogtatás Dánszentmiklós hibakód törlés Dánszentmiklós számítógépes hibafeltárás Dánszentmiklós használt autó állapotfelmérés Dánszentmiklós gépjármű állapotfelmérés Dánszentmiklós autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dánszentmiklós helyszíni autó állapotfelmérés Dánszentmiklós autó állapotfelmérés külföldi út előtt Dánszentmiklós autó átvizsgálás nyaralás előtt Dánszentmiklós állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Dánszentmiklós autó felkészítése hosszú út előtt Dánszentmiklós Opel autódiagnosztika Dánszentmiklós Ford autódiagnosztika Dánszentmiklós Suzuki autódiagnosztika Dánszentmiklós Mercedes autódiagnosztika Dánszentmiklós BMW autódiagnosztika Dánszentmiklós üzemanyag-adagoló hiba Dánszentmiklós vezérlőegység hiba Dánszentmiklós gyújtáshiba Dánszentmiklós turbó hiba diagnosztika Dánszentmiklós km érték kiolvasása Dánszentmiklós járműdiagnosztika Dánszentmiklós VW diagnosztika Dánszentmiklós Peugeot diagnosztika Dánszentmiklós Skoda diagnosztika Dánszentmiklós Renault diagnosztika Dánszentmiklós autó átvizsgálás autópiacon Dánszentmiklós autó állapotfelmérés autókereskedőnél Dánszentmiklós fékhatás mérés Dánszentmiklós lengéscsillapító mérés Dánszentmiklós autó törés ellenőrzése Dánszentmiklós autó típushibák kimutatása Dánszentmiklós gyújtásdiagnosztika Dánszentmiklós fékhatás vizsgálat Dánszentmiklós üzemanyagadagoló diagnosztika Dánszentmiklós fedélzeti diagnosztika Dánszentmiklós futómű állapotfelmérése Dánszentmiklós motor átvizsgálása Dánszentmiklós

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7312592347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása