Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

OBD műszerrel végzett hibakód nullázás és használtautó átvizsgálás helyszínen Gomba

2017. június 14. - Kovács Norbi

OBD műszerrel végzett hibakód nullázás és használtautó átvizsgálás helyszínen Gomba

Számítógépes autódiagnosztika Gomba területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és gépjármű állapotfelmérés Gomba
Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Gomba

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- főtengely jeladó hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül kiolvassuk a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük.
Autódiagnosztika Gomba

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, aktuális és korábbi események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Amennyiben nem tolerálható eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is feldolgozható hibakódok alakjában.


A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szenzora által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Gomba


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Gomba vonzáskörzetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Gomba


Mit lehet ellenőrizni az autón Gomba környékén?


Az autó általános állapotának ellenőrzése Gomba övezetében


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


számítógépes motordiagnosztika Gomba


A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. ECU, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a kocsi fenntartásának ráfordítását, viszont feltétlenül hasznos információk az autóvétel tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Gépjármű állapotfelmérés ára Gomba


Az autó ellenőrzésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az átnézés összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.


használt autó állapotfelmérés ár Gomba


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Minden hiba megállapítható a helyszínen?


Nem. A speciálisabb tesztek kizárólag szakműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek a jármű élettartama alatt.


fékhatás vizsgálat Gomba


Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?


A legdrágább műszer, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Sokszor történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést mindenképpen okos dolog végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.


Próbakör


Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek az autó különféle részeiből

  • A jármű úttartása

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor zörejei

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló elhasználtsága


autó ellenőrzése nyaralás előtt Gomba


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Gomba körzetében +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Gomba területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7012592431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása