Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Felkészítés műszaki vizsgára Majosháza

2017. június 19. - Kovács Norbi

Felkészítés műszaki vizsgára Majosháza és komputeres autódiagnosztika

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és helyszíni autó állapotfelmérés Majosháza területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használt autó állapotfelmérés Majosháza
Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Majosháza

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén megszerezzük a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Majosháza

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is lekérhető hibakódok formájában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt Majosháza


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Majosháza régiójában.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!


A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Majosháza


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Majosháza körzetében?


A gépjármű átfogó állapotának auditálása Majosháza területén


Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A gépkocsi belső átnézése: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Majosháza


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a kocsi állagmegóvásának költségeit, de okvetlenül érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Autó állapotfelmérés díja Majosháza


A gépkocsi átvizsgálásának ára attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az ellenőrzés díját telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.


használt autó átnézés Majosháza


Meddig tart a használt autó átvizsgálása?


Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen részletes elemzést kell kiállítanunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


Az alapos, jól felszerelt műhelyben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes hiányosság felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki a kocsi használata alatt.


fékhatás vizsgálat Majosháza


Milyen berendezéseket alkalmazunk az autó átnézéséhez?


A legkomolyabb műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt az ellenőrzést minden körülmények között tanácsos elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a diagnosztizált használtautó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.


Tesztkör


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges problémák a járművön:

    • Kopogás a jármű különféle komponensei felől

  • Az autó úttartása

  • A futómű állapota

  • A fékek állapota

  • A motor viselkedése

  • A váltó hibái

  • A tengelykapcsoló állapota


autó állapotfelmérése Majosháza


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi ellenőrzésével Majosháza környékén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Majosháza területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Majosháza hibakód kiolvasás Majosháza hibakód kivillogtatás Majosháza hibakód törlés Majosháza számítógépes hibafeltárás Majosháza használt autó állapotfelmérés Majosháza gépjármű állapotfelmérés Majosháza autó állapotfelmérés vásárlás előtt Majosháza helyszíni autó állapotfelmérés Majosháza autó állapotfelmérés külföldi út előtt Majosháza autó átvizsgálás nyaralás előtt Majosháza állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Majosháza autó felkészítése hosszú út előtt Majosháza Opel autódiagnosztika Majosháza Ford autódiagnosztika Majosháza Suzuki autódiagnosztika Majosháza Mercedes autódiagnosztika Majosháza BMW autódiagnosztika Majosháza üzemanyag-adagoló hiba Majosháza vezérlőegység hiba Majosháza gyújtáshiba Majosháza turbó hiba diagnosztika Majosháza km érték kiolvasása Majosháza járműdiagnosztika Majosháza VW diagnosztika Majosháza Peugeot diagnosztika Majosháza Skoda diagnosztika Majosháza Renault diagnosztika Majosháza autó átvizsgálás autópiacon Majosháza autó állapotfelmérés autókereskedőnél Majosháza fékhatás mérés Majosháza lengéscsillapító mérés Majosháza autó törés ellenőrzése Majosháza autó típushibák kimutatása Majosháza gyújtásdiagnosztika Majosháza fékhatás vizsgálat Majosháza üzemanyagadagoló diagnosztika Majosháza fedélzeti diagnosztika Majosháza futómű állapotfelmérése Majosháza motor átvizsgálása Majosháza

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2112606281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása