Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Gépjármű állapotfelmérés Halásztelek és computeres hibakód kiolvasás törlés

2017. június 19. - Kovács Norbi

Gépjármű állapotfelmérés Halásztelek és computeres hibakód kiolvasás törlés

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és felkészítés műszaki vizsgára Halásztelek területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Halásztelek
Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Halásztelek ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- tápellátási hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Halásztelek

Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök beszerzésének költsége elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, tényleges és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Amennyiben nem tolerálható különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok alakjában.


A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Halásztelek

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Halásztelek


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Halásztelek régiójában.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Halásztelek


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Halásztelek területén?


A kocsi általános állapotának szemrevételezése Halásztelek övezetében


Autó külső átnézése: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.


műszeres fékhatás mérés Halásztelek


A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Ezek a tényezők hosszabb távon befolyásolják az autó üzemeltetésének költségeit, de egyértelműen érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Használtautó ellenőrzés ára Halásztelek


A jármű átvizsgálásának költsége azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról.

Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.


használt autó állapotfelmérés ár Halásztelek


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell adnunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átnézés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Az összes műszaki probléma detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?


Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a kocsi használata során.


gépjármű állapotfelmérés Halásztelek


Milyen műszereket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?


A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan érdemes elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.


Tesztút


Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztút olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztkörrel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

    • Kopogás az autó különböző komponensei felől

  • Az autó menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor viselkedése

  • A váltó megfelelő működése

  • A tengelykapcsoló kopása


autó ellenőrzése nyaralás előtt Halásztelek


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Halásztelek környékén +36 70 352 1562!

Számítógépes autódiagnosztika Halásztelek területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Halásztelek hibakód kiolvasás Halásztelek hibakód kivillogtatás Halásztelek hibakód törlés Halásztelek számítógépes hibafeltárás Halásztelek használt autó állapotfelmérés Halásztelek gépjármű állapotfelmérés Halásztelek autó állapotfelmérés vásárlás előtt Halásztelek helyszíni autó állapotfelmérés Halásztelek autó állapotfelmérés külföldi út előtt Halásztelek autó átvizsgálás nyaralás előtt Halásztelek állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Halásztelek autó felkészítése hosszú út előtt Halásztelek Opel autódiagnosztika Halásztelek Ford autódiagnosztika Halásztelek Suzuki autódiagnosztika Halásztelek Mercedes autódiagnosztika Halásztelek BMW autódiagnosztika Halásztelek üzemanyag-adagoló hiba Halásztelek vezérlőegység hiba Halásztelek gyújtáshiba Halásztelek turbó hiba diagnosztika Halásztelek km érték kiolvasása Halásztelek járműdiagnosztika Halásztelek VW diagnosztika Halásztelek Peugeot diagnosztika Halásztelek Skoda diagnosztika Halásztelek Renault diagnosztika Halásztelek autó átvizsgálás autópiacon Halásztelek autó állapotfelmérés autókereskedőnél Halásztelek fékhatás mérés Halásztelek lengéscsillapító mérés Halásztelek autó törés ellenőrzése Halásztelek autó típushibák kimutatása Halásztelek gyújtásdiagnosztika Halásztelek fékhatás vizsgálat Halásztelek üzemanyagadagoló diagnosztika Halásztelek fedélzeti diagnosztika Halásztelek futómű állapotfelmérése Halásztelek motor átvizsgálása Halásztelek

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8512605881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása