Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Gépjármű állapotfelmérés Herceghalom

2017. június 19. - Kovács Norbi

Gépjármű állapotfelmérés Herceghalom és számítógépes hibakód kiolvasás törlés

Számítógépes autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Herceghalom területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Herceghalom
Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Herceghalom ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét computer segítségével végezzük.
Autódiagnosztika Herceghalom

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök.

Ezek memóriába gyűjtik a naplózott információkat, tényleges és korábbi történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok formájában.


A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai készülék soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Corsa b hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Herceghalom

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés Herceghalom


Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Herceghalom környékén.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Herceghalom


Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Herceghalom régiójában?


Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Herceghalom körzetében


Autó külső átnézése: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.


műszeres fékhatás mérés Herceghalom


A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

Ezek a tényezők több év távlatában határozzák meg a gépjármű üzemeltetésének költségeit, viszont egyértelműen hasznos információk az autóvétel tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.


Autó állapotfelmérés ára Herceghalom


Az autó átnézésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról.

Az audit árát bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.


használt autó állapotfelmérés ár Herceghalom


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell adnunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Az összes hiba detektálható a vásárlás helyén?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?


Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés során.


üzemanyagadagoló diagnosztika Herceghalom


Milyen berendezéseket vetünk be az autó átnézéséhez?


A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket.

Rendszeresen esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést feltétlenül javasolt elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az ellenőrzött jármű esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.


Próbakör


Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbamenettel feltárható, esetleges problémák a járművön:

    • Kopogás az autó különféle komponensei felől

  • A jármű menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor hangja

  • A váltó kopása

  • A tengelykapcsoló státusza


autó állapotfelmérése Herceghalom


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával Herceghalom környékén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Herceghalom területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
Szólj hozzá!
autódiagnosztika Herceghalom hibakód kiolvasás Herceghalom hibakód kivillogtatás Herceghalom hibakód törlés Herceghalom számítógépes hibafeltárás Herceghalom használt autó állapotfelmérés Herceghalom gépjármű állapotfelmérés Herceghalom autó állapotfelmérés vásárlás előtt Herceghalom helyszíni autó állapotfelmérés Herceghalom autó állapotfelmérés külföldi út előtt Herceghalom autó átvizsgálás nyaralás előtt Herceghalom állapotfelmérés műszaki vizsga előtt Herceghalom autó felkészítése hosszú út előtt Herceghalom Opel autódiagnosztika Herceghalom Ford autódiagnosztika Herceghalom Suzuki autódiagnosztika Herceghalom Mercedes autódiagnosztika Herceghalom BMW autódiagnosztika Herceghalom üzemanyag-adagoló hiba Herceghalom vezérlőegység hiba Herceghalom gyújtáshiba Herceghalom turbó hiba diagnosztika Herceghalom km érték kiolvasása Herceghalom járműdiagnosztika Herceghalom VW diagnosztika Herceghalom Peugeot diagnosztika Herceghalom Skoda diagnosztika Herceghalom Renault diagnosztika Herceghalom autó átvizsgálás autópiacon Herceghalom autó állapotfelmérés autókereskedőnél Herceghalom fékhatás mérés Herceghalom lengéscsillapító mérés Herceghalom autó törés ellenőrzése Herceghalom autó típushibák kimutatása Herceghalom gyújtásdiagnosztika Herceghalom fékhatás vizsgálat Herceghalom üzemanyagadagoló diagnosztika Herceghalom fedélzeti diagnosztika Herceghalom futómű állapotfelmérése Herceghalom motor átvizsgálása Herceghalom

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1212605893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása