Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használtautó átvizsgálás helyszínen Kerepes

2017. június 19. - Kovács Norbi

Használtautó átvizsgálás helyszínen Kerepes és computeres motordiagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és autó átvizsgálás Kerepes területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és gépjármű állapotfelmérés Kerepes
Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre illetve autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Kerepes

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- vezérlőegység hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- tápellátási hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük.
Autódiagnosztika Kerepes

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) műszerek ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több feladatát vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Ha tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok alakjában.


A nem tolerálható értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 306 hibakód kiolvasás

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Kerepes

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Kerepes


Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Kerepes területén.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kerepes


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Kerepes környékén?


A gépjármű átfogó állapotának megállapítása Kerepes területén


A kocsi külső átnézése: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


műszeres lengéscsillapító mérés Kerepes


A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

A fenti szempontok évek múltán határozzák meg a kocsi fenntartásának költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.


Autó ellenőrzés díja Kerepes


A gépkocsi állapotfelmérésének ára azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az átnézés díját bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.


használt kocsi alapos átnézésének ára Kerepes


Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?


Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden gond megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szakműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?


Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés során.


gépjármű állapotfelmérés Kerepes


Milyen műszereket használunk az autó átnézéséhez?


A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket.

Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legféltettebb komponense, ezt a vizsgálatot okvetlenül érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.


Próbakör


Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Zörejek a jármű különféle elemeiből

  • A gépkocsi menetdinamikája

  • A futómű állapota

  • A fékek állapota

  • A motor zörejei

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A tengelykapcsoló státusza


autó ellenőrzése nyaralás előtt Kerepes


Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Kerepes területén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kerepes területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4512606007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása