Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Használtautó átvizsgálás helyszínen Mikebuda

2017. június 19. - Kovács Norbi

Használtautó átvizsgálás helyszínen Mikebuda és számítógépes fedélzeti diagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Mikebuda területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Mikebuda
Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Mobil hibakód kiolvasás Mikebuda

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
- időszakos indíthatóság hiba
- üzemanyag-nyomás hiba
- vezérlőegység hiba
- ECU hiba
- lambda szonda hiba
- fojtószelep kapcsoló hiba
- biztosítéktábla hiba
- turbó hiba
- légtömegmérő hiba
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
- valós km érték kiolvasása
- üzemanyag-nyomás mérése
- légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül megszerezzük a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét számítógéppel végezzük.
EOBD hibakód lista Mikebuda

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott adatokat, aktuális és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben nem tolerálható különbséget detektál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is kiolvasható hibakódok formájában.


A határértékeken kívüli értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Opel Astra f

- Vectra a hibakód kiolvasás

- Astra h hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 406 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


Járműdiagnosztika Mikebuda

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba bonyolultságától függően.

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használtautó átvizsgálás helyszínen Mikebuda


Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Mikebuda körzetében.

Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Mikebuda


Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Mikebuda régiójában?


A kocsi általános állapotának ellenőrzése Mikebuda környékén


A kocsi külső átnézése: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

A jármű ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.


használt autó állapotfelmérése Mikebuda


A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. →

A fenti szempontok évek múltán határozzák meg a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, viszont okvetlenül figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.


Autó ellenőrzés ára Mikebuda


A jármű átvizsgálásának díja attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről.

Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.


mobil használt autó átvizsgálás díja Mikebuda


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes műszaki probléma megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?


Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?


Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama alatt.


gépjármű állapotfelmérés Mikebuda


Milyen berendezéseket vetünk be az autó átnézéséhez?


A legkomolyabb elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket.

Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legdrágább alkotórésze, ezt a vizsgálatot feltétlenül okos dolog végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.


Tesztút


Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztúttal kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

    • Zörejek a kocsi különféle elemeiből

  • A jármű menetzaja

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékhatás vizsgálata

  • A motor viselkedése

  • A váltó kopása

  • A tengelykapcsoló állapota


autó felkészítése hosszú útra Mikebuda


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével Mikebuda övezetében +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Mikebuda területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9012606305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása