Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Komputeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás Pécel

2019. május 29. - Kovács Norbi

Komputeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás Pécel

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Pécel területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó állapotfelmérés külföldi út előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Pécel
Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre valamint autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat. Autódiagnosztika hibakód törlés Pécel

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - dízel autó nem indul - üzemanyag nyomás érzékelő hiba Pécel - főtengely jeladó hiba - honda accord gázpedál potméter Pécel - lambda szonda hiba Pécel - Bosch motorvezérlő javítás - támcsapágy hiba Pécel - üzemanyag-szivattyú hiba - légtömegmérő hiba kiszűrése Pécel - váltó nem veszi a sebességet Pécel - magas alapjárati fogyasztás Pécel - ABS jeladó tesztelése Pécel - kipörgésgátló kikapcsolása - honnan tudom hogy rossz a generátor Pécel - gyújtás modul hiba - adaptív fényszóró hiba Pécel - lambdaszonda kiiktatása Pécel - hidegben bekapcsol a hűtőventillátor A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani: - km óra előre pörgetés ellenőrzés - üzemanyag-nyomás mérése - porlasztó tömítés hiba Berendezéseink Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük. Autódiagnosztika Pécel Mobil diagnosztika Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek memóriába gyűjtik a naplózott paramétereket, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is kiolvasható hibakódok formájában. A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért nem ilyen egyszerű a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett műszaki paraméterek téves értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra G - B Vectra hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Pécel Ford - Mondeo hibakód kiolvasás Pécel - Transit hibakód kiolvasás Pécel Suzuki - Swift hibakód kiolvasás Pécel - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás Pécel - Peugeot 206 hibakód törlés Pécel Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás Pécel - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás Pécel - Renault Laguna hibakód kiolvasás Pécel Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Hibakód kiolvasás és törlés GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében. Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét? Egyáltalán nem biztos. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Pécel

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Pécel körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! A ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról: használtautó állapotfelmérése Pécel

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Pécel vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának auditálása Pécel övezetében

Autó külső átnézése: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, a gumik állapota. A jármű szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése. Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. műszeres lengéscsillapító mérés Pécel A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki mutató is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán határozzák meg az autó fenntartásának költségeit, de feltétlenül hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából. A jármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás ára Pécel

A jármű átvizsgálásának összege attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani. használt autó átnézés Pécel

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes elemzést kell adnunk a kinézett autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, szakszervizben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes műszaki probléma detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata alatt. fékhatás vizsgálat Pécel

Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki. Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan ésszerű megcsinálni! A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni? A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk. Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a kocsi különféle komponensei felől
  • Az autó menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló kopása

autó állapotfelmérése Pécel Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár! Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Pécel körzetében +36 70 352 1562! Számítógépes autódiagnosztika Pécel területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7214867934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása