Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Kipörgésgátló világít Pilis

2019. június 24. - Kovács Norbi

Kipörgésgátló világít Pilis

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Pilis területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
Az autó átnézéssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és autó átvizsgálás Pilis
Vállalkozásunk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát. Mobil hibakód kiolvasás Pilis

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - injektoros autó nem indul Pilis - befecskendező rendszer hiba Pilis - golf 4 főtengely jeladó hiba - gázpedál helyzetérzékelő hiba Pilis - katalizátor hatásfok alacsony - Bosch motorvezérlő javítás - önindító testkábel hiba Pilis - kifúj a turbó Pilis - turbo hiba füst Pilis - nehezen lehet sebességet váltani Pilis - fogyasztás növekedés okai dizel Pilis - mikor használjuk az ESP-t - kipörgésgátló világít Pilis - akkumulátor teszt - nincs szikra a gyertyánál - fényszóró kapcsoló hiba - fojtószelep tisztítás után magas alapjárat Pilis - folyamatosan megy a hűtőventilátor Pilis Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése: - km óra visszatekerés ellenőrzése - honnan folyhat az olaj - légzsákvezérlő és ütközésadat kiolvasása és törlése Műszerparkunk Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén kiolvassuk a szükséges adatokat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük. Autódiagnosztika Pilis Mobil diagnosztika Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 fontos dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a probléma tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába raktározzák a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben tűréshatáron kívüli különbséget detektál a rendszer, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok formájában. A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot ad a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását. Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból. Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik. A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - Vectra a hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás Pilis Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Pilis Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Pilis Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 206 hibakód törlés Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás Pilis - Fabia hibakód kiolvasás Pilis Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás Pilis - Renault Laguna hibakód kiolvasás Pilis Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás Pilis - Nexia hibakód kiolvasás Járműdiagnosztika Pilis Rendszeresen ismétlődő kérdések Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében. Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon? Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni? Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható. A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét? Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Pilis

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Pilis régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember. Az alábbi képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó állapotfelmérése Pilis

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Pilis területén?

A kocsi átfogó állapotának felmérése Pilis környékén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota. Autó szemrevételezése belülről: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése. Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával. műszeres lengéscsillapító mérés Pilis A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb műszaki mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán határozzák meg a gépjármű működtetésének költségeit, de nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából. Az autó műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használtautó állapotfelmérés ára Pilis

A gépkocsi átnézésének összege azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az audit díját telefonos megbeszélés után tudjuk megadni. használt autó átnézés Pilis

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen alapos elemzést kell adnunk a kinézett autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik műszaki probléma megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre a kocsi használata alatt. üzemanyagadagoló diagnosztika Pilis

Milyen berendezéseket használunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Mivel a motor a jármű legdrágább eleme, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan okos dolog elvégezni! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A próbakör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk. Tesztkörrel észlelhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek a jármű különböző részeiből
  • A jármű úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló állapota

autó ellenőrzése külföldi út előtt Pilis Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Pilis környékén +36 70 352 1562! Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Pilis területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5714908962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása