Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Alfa Romeo állapotfelmérés Pilisjászfalu

2019. július 15. - Kovács Norbi

Alfa Romeo állapotfelmérés Pilisjászfalu és műszeres fedélzeti diagnosztika

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és felkészítés műszaki vizsgára Pilisjászfalu területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel ellátott gépkocsik vizsgálatát tudjuk vállalni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Pilisjászfalu
Szakműhelyünk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Pilisjászfalu

Használt autó állapotfelmérés Pilisjászfalu


Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Pilisjászfalu régiójában.

amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!


A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Pilisjászfalu


Mit lehet ellenőrizni az autón Pilisjászfalu környékén?


A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Pilisjászfalu környékén


Autó külső átnézése: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó ellenőrzése belül: például ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.


számítógépes motordiagnosztika Pilisjászfalu


A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Ezek a tényezők több év távlatában befolyásolják a jármű működtetésének ráfordítását, de mindenképpen figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.


Autó átnézés díja Pilisjászfalu


A gépkocsi átnézésének ára azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről.

A vizsgálat összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.


használt autó átnézés Pilisjászfalu


Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?


Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.


A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi műszaki probléma detektálható a vásárlás helyén?


Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?


Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre a jármű élettartama során.


gépjármű állapotfelmérés Pilisjászfalu


Milyen berendezéseket alkalmazunk az autó átnézéséhez?


A legtöbbet tudó műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.


Tesztút


Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges problémák a járművön:

    • Zörejek az autó különféle komponensei felől

  • A gépkocsi menetdinamikája

  • A lengéscsillapító állapota

  • A fékek állapota

  • A motor zörejei

  • A váltó esetleges rendellenességei

  • A kuplung állapota


autó állapotfelmérése Pilisjászfalu


Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Pilisjászfalu területén +36 70 352 1562!

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.
Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
- időszakos indíthatóság hiba
- befecskendezési hiba
- főtengely jeladó hiba
- gázpedál helyzetérzékelő hiba
- lambda szonda hiba
- gyújtásvezérlő elektronika hiba
- tápellátási hiba
- üzemanyag-szivattyú hiba
- EGR szelep hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
- valós km érték kiolvasása
- olajcsere ellenőrzése, nullázása
- porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges adatokat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.
Autódiagnosztika Pilisjászfalu

Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A házhoz történő kiszállás legtöbbször nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?


A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek.

Ezek memóriába raktározzák a naplózott információkat, aktuális és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést észlel a rendszer, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is lekérhető hibakódok formájában.


A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára világító lámpák formájában is jeleznek, egy jelentősebb részük viszont csak autódiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.


Miért nem ilyen egyszerű a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szenzora révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.


Hibakód kiolvasás ára


Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

- Hibakód kiolvasás Astra G

- B Vectra hibakód kiolvasás

- Opel Calibra hibakód kiolvasás

- Opel Vectra c hibakód kiolvasás


Ford

- Mondeo hibakód kiolvasás

- Transit hibakód kiolvasás


Suzuki - Swift hibakód kiolvasás

- Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás


Peugeot

- Peugeot 307 hibakód kiolvasás

- Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen


Skoda

- Felicia hibakód kiolvasás

- Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat


Renault

- Renault Scenic hibakód kiolvasás

- Renault Laguna hibakód kiolvasás


Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

- Matiz hibakód kiolvasás

- Nexia hibakód kiolvasás


OBD hibakód lista magyarul Pilisjászfalu

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Számítógépes autódiagnosztika Pilisjászfalu területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr114947916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása