Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Műszeres Hyundai Getz állapotfelmérés Püspökhatvan autókereskedőnél

2019. augusztus 21. - Kovács Norbi

Műszeres Hyundai Getz állapotfelmérés Püspökhatvan autókereskedőnél

Használt gépkocsi átnézés akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan vásárolt járműve nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Örülne neki, ha egy hozzáértő szerelő átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy jó vétel az autó, és lehet, hogy az ismerős nem képes helyettesíteni a takargatott problémák felderítésében tapasztalt autóvásárlási tanácsadót.

  • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több jármű átnézését háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Megóvjuk attól, hogy olyan gépkocsit vegyen meg, amit aztán megbánna.
  • Elmondjuk a kocsi tipikus szériahibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen lehetséges ráfordítások merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Püspökhatvan

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

  1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy ma már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert tekerte a km órát. A Németországból behozott használt autók kapcsán a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha nyilvánvalóvá is válna a km óra tekerése, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ilyen állapotban hozta be a kocsit. A más országból behozott használt autók átnézésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra manipulálásának tényét.
  2. A festék rétegvastagság mérés elmulasztása. A gépkocsik külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a jármű balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy hol érdemes ellenőrizni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
  3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, de a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet kerékmérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

  1. Nem az a fontos, hogy mit állít az eladó, az egyedüli pártatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
  2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, de ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv nem minden. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi lista nem teljes, mindössze a tipikus lépéseket vázolja.

  • Külső felmérés: pl. fényezés, szélvédők állapota
  • Belső átnézés: kárpit, esetleges kopások, repedések
  • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, alváz vizsgálata.
  • Motor felmérése: hosszbordásszíj, váltó, hűtőfolyadék.
  • Működés átnézése: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után tüzetes beszámoló a megállapított hibaforrásokról, a jármű állapotának elmondása.

Mobil Fiat állapotfelmérés Püspökhatvan és számítógépes hibakód kiolvasás törlés kiszállással

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Püspökhatvan körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot! FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt autók vizsgálatát tudjuk elvégezni! A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó állapotfelmérése Püspökhatvan

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Püspökhatvan régiójában?

Az autó átfogó állapotának auditálása Püspökhatvan területén

Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota. Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése. Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával. műszeres lengéscsillapító mérés Püspökhatvan A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység. Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg az autó állagmegóvásának költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében. A jármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi ellenőrzés ára Püspökhatvan

A jármű állapotfelmérésének költsége attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. A vizsgálat díját telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani. használt kocsi alapos átnézésének ára Püspökhatvan

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. A részletes, jól felszerelt műhelyben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Mindegyik hiányosság észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata alatt. fékhatás vizsgálat Püspökhatvan

Milyen eszközöket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak. Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb komponense, ezt a vizsgálatot minden kétséget kizáróan javasolt végrehajtani! A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni? A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek ajánlunk. Tesztkörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a kocsi különféle részeiből
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor viselkedése
  • A váltó kopása
  • A kuplung státusza

autó ellenőrzése külföldi út előtt Püspökhatvan Leggyakrabban a következő típusok felülvizsgálatát kérik tőlünk:

  • Hétvégi Alfa Romeo 146 autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Audi 90 átnézés utazás előtt
  • Szakértő BMW 540 használt autó állapotfelmérés
  • Alapos Citroen C-Zero autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökhatvan
  • Helyszíni Chrysler Sebring autó értékbecslés
  • Műszeres Dacia Sandero felkészítés műszaki vizsgára Püspökhatvan
  • Helyszíni Daewoo Matiz autóvizsgálat helyszínen
  • Hétvégi Ford Ranger jármű műszeres vizsgálata
  • Mindenre kiterjedő Daihatsu Copen használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Megbízható Dodge Durango átnézés utazás előtt
  • Megbízható Fiat Idea autóvizsgálat helyszínen
  • Mindenre kiterjedő Ford KA helyszíni autó állapotfelmérés Püspökhatvan
  • Helyszíni Honda Integra használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökhatvan
  • Helyszíni Hyundai I20 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Szakértő Jaguar E-Pace helyszíni állapotfelmérés
  • Használt Jeep Commander használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Szakértő Kia Picanto előzetes műszaki átvizsgálása Püspökhatvan
  • Olcsó Lada Vesta helyszíni autó állapotfelmérés Püspökhatvan
  • Műszeres Lancia Voyager autó értékbecslés Püspökhatvan
  • Hétvégi Land Rover Defender használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Hétvégi Lexus RX helyszíni autó állapotfelmérés Püspökhatvan
  • Olcsó Lincoln Continental helyszíni állapotfelmérés Püspökhatvan
  • Megbízható Maserati Quattroporte autóvizsgálat helyszínen
  • Műszeres Mazda B 2200 előzetes műszaki átvizsgálása Püspökhatvan
  • Hétvégi Mercedes Vito előzetes műszaki átvizsgálása
  • Helyszíni Mitsubishi Space felkészítés műszaki vizsgára
  • Megbízható Nissan 370 Z autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökhatvan
  • Mindenre kiterjedő Opel Frontera használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Használt Peugeot 407 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Használt Pontiac Catalina előzetes műszaki átvizsgálása Püspökhatvan
  • Hétvégi Porsche Boxster helyszíni autó állapotfelmérés Püspökhatvan
  • Használt Renault R4 autóvizsgálat helyszínen
  • Szakértő Rolls-Royce Corniche helyszíni állapotfelmérés Püspökhatvan
  • Megbízható Rover 600 helyszíni állapotfelmérés Püspökhatvan
  • Megbízható Saab 96 helyszíni állapotfelmérés Püspökhatvan
  • Használt Seat Arosa helyszíni állapotfelmérés
  • Műszeres Skoda Rapid autóvizsgálat helyszínen Püspökhatvan
  • Hétvégi Smart Fortwo Püspökhatvan Coupe helyszíni autó állapotfelmérés
  • Megbízható Ssangyong Rodius átvizsgálás külföldi út előtt
  • Szakértő Subaru Outback használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökhatvan
  • Hétvégi Suzuki SX4 S-CROSS átnézés utazás előtt Püspökhatvan
  • Szakértő Tesla Model X használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Helyszíni Toyota Tacoma helyszíni autó állapotfelmérés
  • Szakértő Volkswagen Golf 3 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Olcsó Volvo C70 helyszíni állapotfelmérés Püspökhatvan
  • Alapos Zastava 750 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökhatvan

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Püspökhatvan régiójában +36 70 352 1562!

Használt jármű átvizsgálás Püspökhatvan régiójában, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Műszeres Alfa Romeo 147 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökhatvan Helyszíni Audi A4 átnézés utazás előtt Püspökhatvan Hétvégi BMW 730 autóvizsgálat helyszínen Püspökhatvan Szakértő Citroen DS5 használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökhatvan Olcsó Chrysler Town autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökhatvan Hétvégi Dacia Lodgy átnézés utazás előtt Püspökhatvan Műszeres Daewoo Nubira autóvizsgálat helyszínen Püspökhatvan Hétvégi Ford Mondeo felkészítés műszaki vizsgára Püspökhatvan Helyszíni Daihatsu Materia helyszíni autó állapotfelmérés Püspökhatvan Használt Dodge Dart autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökhatvan Szakértő Fiat 2300 autóvizsgálat helyszínen Püspökhatvan Alapos Ford KA műszeres vizsgálata Püspökhatvan Hétvégi Honda Jazz autó állapotfelmérés vásárlás előtt Püspökhatvan Használt Hyundai Veloster felkészítés műszaki vizsgára Püspökhatvan Mindenre kiterjedő Jaguar E-Pace autóvizsgálat helyszínen Püspökhatvan Alapos Jeep Patriot használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökhatvan Alapos Kia Carens átnézés utazás előtt Püspökhatvan Műszeres Lada Samara helyszíni állapotfelmérés Püspökhatvan Alapos Lancia Voyager átvizsgálás külföldi út előtt Püspökhatvan Megbízható Land Rover Discovery átvizsgálás külföldi út előtt Püspökhatvan Alapos Lexus ES műszeres vizsgálata Püspökhatvan Olcsó Lincoln MKZ átvizsgálás külföldi út előtt Püspökhatvan Szakértő Maserati GT előzetes műszaki átvizsgálása Püspökhatvan Megbízható Mazda 3 használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökhatvan Olcsó Mercedes C osztály átvizsgálás külföldi út előtt Püspökhatvan Helyszíni Mitsubishi ASX műszeres vizsgálata Püspökhatvan Műszeres Nissan Patrol használt autó állapotfelmérés Püspökhatvan Műszeres Opel Omega autó értékbecslés Püspökhatvan Megbízható Peugeot 508 használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökhatvan Szakértő Pontiac Sunfire használtautó átvizsgálás helyszínen Püspökhatvan Mindenre kiterjedő Porsche Cayman helyszíni állapotfelmérés Püspökhatvan Hétvégi Renault Scenic XMOD helyszíni autó állapotfelmérés Püspökhatvan Alapos Rolls-Royce Silver Spur átvizsgálás külföldi út előtt Püspökhatvan Szakértő Rover 600 használt autó állapotfelmérés Püspökhatvan Megbízható Saab 93 átnézés utazás előtt Püspökhatvan Olcsó Seat Arona autó értékbecslés Püspökhatvan Helyszíni Skoda Citigo átvizsgálás külföldi út előtt Püspökhatvan Megbízható Smart Fortwo Cabrio előzetes műszaki átvizsgálása Püspökhatvan Olcsó Ssangyong Musso autó értékbecslés Püspökhatvan Mindenre kiterjedő Subaru Forester átnézés utazás előtt Püspökhatvan

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4515013388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása