Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Autó teljes körű állapotfelmérése Budapest

Hétvégi Seat Exeo állapotfelmérés Szigetcsép háznál

2019. szeptember 28. - Kovács Norbi

Hétvégi Seat Exeo állapotfelmérés Szigetcsép háznál

Használt jármű vizsgálat autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen vásárolt kocsija nem rostokolna néhány hét múlva már a szerelőnél? Szeretné, ha egy hozzáértő szakértő átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri az árát a kinézett autó, és elképzelhető, hogy az ismerős nem képes pótolni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok kinyomozásában tapasztalt szakembert.

  • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több kocsi állapotfelmérését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
  • Megóvjuk attól, hogy olyan autót vásároljon meg, amit később megbánna.
  • Ismertetjük az autó szokásos szériahibáit, és elmondjuk, hogy milyen várható kiadások fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.

helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

  1. A jármű vevője azt hiszi, hogy ma már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert visszapörgette a km órát. Az Ausztriából importált használt autók kapcsán a km óra tekerést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha ki is tudódik valahogy a km óra pörgetése, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve ezzel a hibával vette meg az autót. A külföldről behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel teszteljük a km óra tekerésének tényét.
  2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elmulasztása. A járművek karosszériáján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, mindössze gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol javasolt vizsgálni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
  3. Sokan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet autótípustól függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
  4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Különbség van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor jó szempontok

  1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli fontos tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
  2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, vagy ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
  3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
  4. Feltétlenül azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata vázlatosan

A következő felsorolás nem teljes, csak a főbb lépéseket illusztrálja.

  • Külső vizsgálat: pl. karosszéria, szélvédők állapota
  • Belső átnézés: ülések, esetleges kopások, repedések
  • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, alváz átnézése.
  • Motor felmérése: olajfolyás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
  • Működés felmérése: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után tüzetes jelentés a tapasztalt gondokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak elmondása.

Műszeres Mitsubishi állapotfelmérés Szigetcsép és computeres hibakód nullázás kiszállással

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Szigetcsép körzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon! FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt gépkocsik átnézését tudjuk elvégezni! A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt. A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról: használtautó állapotfelmérése Szigetcsép

Mit lehet ellenőrizni az autón Szigetcsép vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának felmérése Szigetcsép körzetében

Autó külső átnézése: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő átnézése. A jármű ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata. Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával. műszeres fékhatás mérés Szigetcsép A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység. Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán szabják meg az autó fenntartásának ráfordítását, viszont nyilvánvalóan hasznos információk az autóvétel szempontjából. A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű állapotfelmérés ára Szigetcsép

A gépkocsi átvizsgálásának díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az ellenőrzés díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani. használt autó átnézés Szigetcsép

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell mondani a jelölt autóról. Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával. Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Valamennyi hiányosság detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama alatt. üzemanyagadagoló diagnosztika Szigetcsép

Milyen eszközöket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki. Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot okvetlenül érdemes elvégezni! A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni? A próbakör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek ajánlunk. Tesztkörrel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a jármű különböző részeiből
  • Az autó menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló státusza

autó felkészítése műszaki vizsgára Szigetcsép Leggyakrabban az alábbi típusok felülvizsgálatát kérik tőlünk:

  • Műszeres Alfa Romeo 147 autóvizsgálat helyszínen Szigetcsép
  • Alapos Audi 100 felkészítés műszaki vizsgára Szigetcsép
  • Szakértő BMW X3 használt autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Citroen Jumpy autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép
  • Helyszíni Chrysler Crossfire átnézés utazás előtt
  • Olcsó Dacia Duster helyszíni állapotfelmérés
  • Helyszíni Daewoo Kalos autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Mobil Ford Fiesta felkészítés műszaki vizsgára
  • Hétvégi Daihatsu Terios használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Műszeres Dodge Caliber átnézés utazás előtt Szigetcsép
  • Helyszíni Fiat Marengo helyszíni állapotfelmérés Szigetcsép
  • Használt Ford Thunderbird átnézés utazás előtt
  • Műszeres Honda Jazz előzetes műszaki átvizsgálása Szigetcsép
  • Használt Hyundai IX 20 előzetes műszaki átvizsgálása
  • Szakértő Jaguar XK autó állapotfelmérés vásárlás előtt
  • Olcsó Jeep Renegade helyszíni autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Kia Optima átnézés utazás előtt Szigetcsép
  • Hétvégi Lada 112 felkészítés műszaki vizsgára
  • Olcsó Lancia Thesis átnézés utazás előtt
  • Használt Land Rover Range Rover helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép
  • Olcsó Lexus LS átnézés utazás előtt
  • Helyszíni Lincoln Aviator használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Megbízható Maserati Levante helyszíni autó állapotfelmérés
  • Mindenre kiterjedő Mazda BT-50 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép
  • Olcsó Mercedes G osztály előzetes műszaki átvizsgálása Szigetcsép
  • Szakértő Mitsubishi Colt használt autó állapotfelmérés Szigetcsép
  • Alapos Nissan Pixo autó értékbecslés
  • Használt Opel Movano helyszíni állapotfelmérés Szigetcsép
  • Műszeres Peugeot 307 átnézés utazás előtt Szigetcsép
  • Szakértő Pontiac GTO műszeres vizsgálata
  • Hétvégi Porsche Targa autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép
  • Műszeres Renault R4 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép
  • Helyszíni Rolls-Royce Silver Shadow használtautó átvizsgálás helyszínen
  • Használt Rover 200 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép
  • Szakértő Saab 93 felkészítés műszaki vizsgára Szigetcsép
  • Szakértő Seat Ibiza átnézés utazás előtt
  • Alapos Skoda Octavia helyszíni autó állapotfelmérés
  • Használt Smart Fortwo Brabus használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetcsép
  • Műszeres Ssangyong Musso műszeres vizsgálata
  • Mindenre kiterjedő Subaru Levorg autóvizsgálat helyszínen Szigetcsép
  • Mindenre kiterjedő Suzuki Swift átvizsgálás külföldi út előtt
  • Mindenre kiterjedő Tesla Roadster autó értékbecslés
  • Műszeres Toyota Avensis műszeres vizsgálata Szigetcsép
  • Használt Volkswagen T-Cross műszeres vizsgálata Szigetcsép
  • Szakértő Volvo 400-as sorozat átnézés utazás előtt
  • Helyszíni Yugo Koral műszeres vizsgálata

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár! Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Szigetcsép körzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi átvizsgálás Szigetcsép környékén, ellenőrzés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szólj hozzá!
Helyszíni Alfa Romeo 145 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép Helyszíni Audi 80 előzetes műszaki átvizsgálása Szigetcsép Mindenre kiterjedő BMW 850 autóvizsgálat helyszínen Szigetcsép Alapos Citroen Saxo autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép Szakértő Chrysler Neon átvizsgálás külföldi út előtt Szigetcsép Használt Dacia Lodgy autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép Műszeres Daewoo Lanos autó értékbecslés Szigetcsép Helyszíni Ford Fiesta autóvizsgálat helyszínen Szigetcsép Használt Daihatsu Sirion műszeres vizsgálata Szigetcsép Használt Dodge Magnum helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép Hétvégi Fiat Marengo autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép Szakértő Ford C-Max autó értékbecslés Szigetcsép Hétvégi Honda Concerto használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetcsép Mindenre kiterjedő Hyundai Terracan autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép Szakértő Jaguar E-Type használt autó állapotfelmérés Szigetcsép Olcsó Jeep Grand Cherokee használt autó állapotfelmérés Szigetcsép Alapos Kia Venga helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép Helyszíni Lada Kalina használt autó állapotfelmérés Szigetcsép Mindenre kiterjedő Lancia Phedra használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetcsép Műszeres Land Rover Range Rover Velar autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép Hétvégi Lexus RX autóvizsgálat helyszínen Szigetcsép Helyszíni Lincoln MKX használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetcsép Hétvégi Maserati Levante helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép Helyszíni Mazda CX-5 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép Műszeres Mercedes S osztály helyszíni állapotfelmérés Szigetcsép Hétvégi Mitsubishi Eclipse használt autó állapotfelmérés Szigetcsép Használt Nissan Evalia helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép Szakértő Opel Combo műszeres vizsgálata Szigetcsép Olcsó Peugeot Partner felkészítés műszaki vizsgára Szigetcsép Hétvégi Pontiac Catalina átnézés utazás előtt Szigetcsép Szakértő Porsche Panamera átvizsgálás külföldi út előtt Szigetcsép Szakértő Renault R18 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsép Használt Rolls-Royce Silver Spur használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetcsép Helyszíni Rover Mini helyszíni állapotfelmérés Szigetcsép Alapos Saab 93 autóvizsgálat helyszínen Szigetcsép Hétvégi Seat Cordoba előzetes műszaki átvizsgálása Szigetcsép Helyszíni Skoda Fabia használt autó állapotfelmérés Szigetcsép Megbízható Smart Crossblade autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsép Használt Ssangyong Tivoli átnézés utazás előtt Szigetcsép Szakértő Subaru B9 Tribeca műszeres vizsgálata Szigetcsép

A bejegyzés trackback címe:

https://autoallapotfelmeresbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1915066362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása